Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 02, 2014

Wat doet u tegen eenzaamheid?

De Nederlandse slavengame 'terug naar de vrijheid' is afgekeurd voor de Apple Store 'want negers worden er in afgebeeld als donkere mensen en dat is racisme!' Een handvol Afrikaans/Surinaamse mensen in Nederland (waarschijnlijk precies diezelfde 18 Nederlanders die het figuur Zwarte Piet willen verbannen uit Nederland) wenst niet te worden herinnerd aan hun eigen huidskleur. Laat ik nu mijn mening eens voor mij houden. http://www.nu.nl/games/3816653/nederlandse-slavengame-afgekeurd-apple.html

Mijn mening over het Israël/Palestina conflict kent u al: beide partijen zijn al honderden jaren fout bezig. Ja, natuurlijk is het niet goed om drie tieners te vermoorden. Maar is het dan wél goed om volledige dorpen plat te bulldozeren? Met de bewoners er nog in? Het is al lang niet meer duidelijk wie er begonnen is maar één ding weet ik honderd procent zeker: Nergens in de Bijbel stelt een schrijver dat God (Jahweh, Allah of welke godheid in welk heilig boek dan ook) zei: 'Ga naar dat stuk aarde en moord de oorspronkelijke bevolking uit.' Er is echt ruimte genoeg in de regio; leer je te gedragen als volwassene en leef samen. Klaar. Die gasten die geweld als enige manier zien om om te gaan met geweld moeten zich laten nakijken! http://www.nu.nl/buitenland/3817408/palestijnse-jongen-dood-ontvoering-in-jeruzalem.html

Dinsdag liet ik mijzelf even fysiek nakijken door de huisarts terwijl ik die ochtend voor een paar dagen afscheid nam van mijn vriendin die tijdelijk zaken doet in het buitenland. Tevens waren wij gisteravond precies 2 jaar en 7 maanden een stelletje. Wat gaat de tijd snel, niet?

Zo was er nog maar vier jaar geleden het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika en inmiddels is het FIFA-circus neergestreken in Brazilië: een wekenlang toernooi, vol met buitenlanders!

Wij vinden dat buitenlanders (en dan bedoelen de meeste Nederlanders asielzoekers, moslims en Roemenen want met Engelsen en Noren hebben wij geen probleem want dat zijn 'expats' en geen 'gastarbeiders' die onze banen komen inpikken én te lui zijn om te werken) zich moeten conformeren aan de christelijke waarden die hier te lande al eeuwen gelden. Een voorbeeld van zo'n in de Bijbel vastgelegde waarde is dat je ten alle tijden hulpbehoevende vreemdelingen voedsel en onderdak biedt. Ik vindt het nogal huichelachtig dat wij die houding van anderen eisen maar ons zelf er niet aan houden.

Zo vinden wij dat anderen ons netjes moeten behandelen maar lijken wij er zelf vaak moeite mee te hebben.

Terwijl het eigenlijk best makkelijk is. Het begint met 'Goedemorgen!' zeggen tegen een wildvreemde. Kom je die persoon toevallig later weer tegen dan begin je een praatje over het weer. 'Lekker weertje, niet?' volstaat. Regent het pijpenstelen en maakt een bijtende wind het ijzig koud dan zal de opmerking worden opgevat als bijtend sarcasme. Als humor, dus.  Is het echter voor het eerst dat jaar warmer dan twintig graden en opent de lokale ijssalon net haar deuren dan zal de opmerking bevestigen wat de aangesprokene reeds zelf had geconstateerd. En mensen vinden het fijn om bevestiging te ontvangen. Wat begint met een eenvoudige bevestiging van het bestaan als mens (Een vriendelijk hoofdknikje met bijpassend 'Goedemorgen!') kan zomaar ontaarden in één mens erbij op de wereld die zich voortaan wat minder eenzaam voelt. En u? Wat is uw middeltje tegen eenzaamheid?

De onjuiste aanname van de dag is: Tulpen uit Amsterdam is een oer-Hollands liedje.
Helaas: van oorsprong is het een Duits liedje uit 1956 en de eerste Nederlandstalige versie werd gezongen door een Belg.