Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 02, 2022

Gebruikt(e) u wel eens drugs?

Net als zovelen heb ook ik wel eens drugs gebruikt.
Niet alleen de gevaarlijkse harddrug van allemaal, alcohol.
Maar ook rookte - en rook - ik wel eens wiet of hasj
en een paar keer in mijn leven probeerde ik een pilletje,
met name XTC en 2HB. Dat was niet eens zo'n slechte ervaring.
Dat was het wel toen ik eens een pilletje slikte dat speed bleek te zijn,
ook tot consternatie van de vriendin die het mij gaf en verkeerd was voorgelicht door haar verkoper; 
de volgende dag liep ik nóg te stuiteren!

=====================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

====================================
Wat ik een bijzondere ervaring vond, was het gebruik van salvia in gedroogde vorm. Normaliter gewoon een plant die voorkomt in het regenwoud maar ook gewoon in het tuincentrum te koop is. Net als de - legale - drugs die ik kreeg voor mijn heupoparatie - bekeek ik de wereld als door een diaprojector die beelden toonde van verleden, heden en toekomst. Niet alleen die van mijzelf maar ook van de mensen - en zelfs van de planten - om mij heen. Ook leken mijn zintuigen van functie te wisselen en had ik het idee dat ik zweefde. Een bijzondere en niet onprettige ervaring. Die ik niet snel zal herhalen omdat ik verslavingsgevoelig ben. Dus ik hou het gewoon bij een enkel jointje en borrel of biertje op z'n tijd.

Er zijn mensen die drugs willen verbieden. Opvallend vaak zijn het overheidsdienaren die voor burgers willen bepalen wat zij in hun lijf mogen inbrengen. Moet de overheid erop vertrouwen dat burgers kunnen handelen op basis van hun eigen verantwoordelijkheid of moet de overheid dat voor hen bepalen?


Gebruikt(e) u wel eens drugs? Zo ja, welke en wat was voor u het effect?


Meer lezen? Mijn verhalenbundels