Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 21, 2021

Relatie onderhoud

'Hoera, we hebben gezoend. Ik heb nu een relatie!' Sorry joh, maar dan begint het pas. Al eens eerder vergeleek ik een liefdesrelatie met een auto: er aan beginnen is niet voldoende. Onderhoud is heel belangrijk als je er voor de langere termijn wat mee wil. Af en toe een krasje, soms een deuk en soms blijkt er 'onder de motorkap' iets mis. Ga je dat repareren? Besluit je door te rijden met die kras? Ga je op zoek naar een andere auto?

===================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


====================================================
Tijdens de pandemie zijn er behoorlijk wat 'auto-ongelukken' ontstaan. Zagen partners elkaar normaliter een uurtje of twee per dag, opeens was dat in veel gevallen zestien. Werk - inclusief reistijd - slokte zo'n tien uren per dag op. Kinderen naar en van school brengen en halen: uurtje of twee en dan waren er nog routines als naar de kroeg met vrienden, naar de sportschool of een wekelijkse verenigingsavond. 

Door de lockdown waren mensen opeens écht op elkaar aangewezen: hoeveel relaties konden de test doorstaan? Twee of drie uurtjes per dag iemand tolereren lukt de meesten van ons nog wel. Maar zestien uren lang, zeven dagen per week je niet ergeren aan het gedrag of de houding van een ander? Chapeau (dat betekent 'hoed') voor wie dat voor elkaar krijgt!

Pré-corona sliep bijna 20 procent van de stellen niet samen. 

Zij: 'Hij had moeten liegen. En als hij dat gedaan had, was ik óók boos geweest.'
Hij: 'Ik had moeten liegen in plaats van haar gelijk te geven dat zij er echt dik uit ziet in die jurk.
Maar ja, dan was zij óók boos geworden.'


Wat zal dat percentage nu zijn? In elk geval is duidelijk dat er straks na de pandemie een hoop werkt ligt voor relatietherapeuten. En voor diëtisten. 


Meer lezen? Mijn verhalenbundels