Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 14, 2015

Linkse hobbies

Natuurlijk mag je vinden dat je 'tegen subsidie voor linkse hobby's' bent en dat dus subsidies voor culturele televisie-programma's en theatervoorstellingen moeten worden afgeschaft. Natuurlijk mag je vinden dat alle buurthuizen in Nederland moeten sluiten 'want daar zitten alleen maar werklozen en die kunnen beter wat nuttigs gaan doen dan van mijn belastingcenten de hele dag koffie zitten drinken.' Natuurlijk kun je vinden dat Nederland de grenzen voor buitenlanders moet sluiten 'want die pikken onze baantjes in en zijn allemaal te lui om te werken'.

Maar is dat niet een beetje hypocriet allemaal wanneer je tegelijkertijd vindt dat jouw eigen amateur voetbalclubje overheidsgeld moet krijgen 'want voetbal is een stukje Nederlandse cultuur dat behouden moet blijven'. Het buurthuis op de hoek moet ook maar blijven 'want dat is toch wel gezellig'. En alle buitenlanders moeten uit Nederland worden geweerd 'behalve mijn opa want die had het écht zwaar in Hongarije'. En natuurlijk moeten alle Marokkanen 'terug naar Turkije'. Behalve dan natuurlijk die ene voetballer. Maar alleen zolang hij scoort voor het Nederlands elftal.