Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 12, 2020

Een kijkje in mijn pysche

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=============================================
Conclusie van een drie uren lang durende analyse: Ik reageer slecht op afwijzing. Wanneer ik word afgewezen (voor een baan, een uitnodiging voor een feestje, een afspraak die mij leuk lijkt, een knuffel, een boekendeal, sex of zelfs voor deelname aan een Facebook-groep over een bepaald onderwerp) gaan er bij mij alarmbellen af en is het (in Star Trek termen) 'Shields up!'. Kortom: ik trek een verdedigingsmuur op. Die zich uit in een onmiddellijke antipathie voor de persoon die (of het bedrijf dat) mij afwijst wat zich vertaalt in cynisme en/of boosheid. 

Ook kan ik bijzonder slecht tegen zichzelf tegensprekende 'opdrachten': 'Je moet harder werken en rustig aan doen!', 'Ik wil dat je mij vertelt wat je dwars zit en dat je je mond houdt.', 'Je kunt altijd bij mij terecht behalve wanneer mij dat niet uitkomt.', 'Ik wil sex met je en je niet aanraken.' maar zelfs (zowel op het werk alsook in persoonlijke relaties): 'Jouw mening is voor mij belangrijk maar ik heb toch al besloten wat wij gaan doen dus jouw mening doet absoluut niet ter zake.' 

Dan lijkt het alsof er een soort van kortsluiting in mijn hersenen ontstaat en reageer ik met bijzonder onredelijk gedrag zoals de ander keihard uitlachen, doodleuk weglopen of erg kwaad worden. Of mijn gezicht gaat op 'neutraal' en het lijkt voor de ander alsof het mij totaal niet interesseert en ik emotieloos door het leven ga.

Tips om hier mee om te gaan worden zeer op prijs gesteld. Net als het delen van soortgelijke ervaringen en overige inhoudelijke reacties. Wil graag mijn gedrag - op dit punt dan toch - aanpassen zodat de mensen in mijn omgeving er wat minder last van hebben want niet alleen voor mij maar ook voor hen is het vaak zwaar. Vooral psychisch, mentaal en geestelijk. 

Tijd nu om een oud grapje van mij uit de kast te halen:

Ik voel mij ontzettend goed!
Ben ook flink gegroeid.
Na al die jaren therapie:
de uitslag van elke psychologische test waaraan ik werd onderworpen was positief!

Hier maakte ik ook een 'lolcat' van:


========================================================================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels