Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 14, 2013

Stemmen

Donderdag leerde ik als presentator van een thema-avond over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning: zorg wordt niet meer landelijk geregeld maar de gemeentes krijgen de vrije hand) dat de overheid hard bezig is om de Zorg af te breken. Over twee jaar zal er nog nauwelijks thuiszorg zijn in Amsterdam! Logisch dat er bezuinigd moet worden maar gek genoeg wordt er nooit of te nimmer personeel weggehaald bij het management van zorginstellingen. Maar goed, daar zal vast een hele goede reden voor zijn. Al is er nog geen wethouder of andere politicus geweest die mij die reden heeft kunnen geven.

Vrijdag werd thuis een badkamer-kachel geïnstalleerd dus voortaan zullen wij minder hard bibberen als de douchekraan dichtdraait! Pure luxe natuurlijk maar wel lekker... Dat was ook het rustige dagje dat wij vandaag hadden. Met zoonlief en oudste dochter waren wij op bezoek bij het gemaal van Cruquius. Bijzonder interessant en een bezoekje meer dan waard! Wij eindigden de dag met een strandwandeling over het strand van Bloemendaal en nu ben ik toch een beetje moe want vannacht mocht ik werken op een feestje in Zaandam.

Hieronder een paar foto's die bovenstaande illustreren:

U begrijpt wellicht waarom wij onszelf 'gelukkig'noemen?

Vooral mensen die zichzelf 'rechts' noemen vinden dat mensen met een uitkering daar best iets voor terug mogen doen. Ik ben het daar volledig mee eens! Laat ex-politici een tegenprestatie leveren voor het wachtgeld dat zij ontvangen! Lokale wethouders hebben recht op ruim 8000 euro bruto per maand. Wij als burgers moeten dat geld maar zien op te brengen. Mogen wij daar dan niet iets voor terug verlangen? Laat ook mensen die genieten van HRA (hypotheek rente-aftrek) iets terugdoen voor de subsidie die zij ook van de minder draagkrachtigen ontvangen. Of mogen zij zich beloond weten voor het feit dat zij iets hebben gekocht wat zij eigenlijk helemaal niet kunnen betalen?

Gekheid natuurlijk om mensen in de bijstand met behoud van uitkering het werk te laten doen van iemand die onlangs is ontslagen omdat zijn werk nu kan worden gedaan door iemand die dat nagenoeg gratis doet. Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan mensen die VVD, PVV of CDA stemmen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rober Byrne