Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 09, 2013

Anders

Het afgesproken kaartavondje van gisteren ging niet door en dat kwam mooi uit. Eerder op de dag namelijk waren mijn zoon en ik begonnen met het omzetten van meubilair, opruimen en schoonmaken in de woon- en de slaapkamer. Daar hadden wij het best druk mee. Uiteraard word je dan een paar keer gebeld. Eerst belde een man: 'Hé, ben je druk?' -'Eh...eigenlijk wel.' 'O, okee. Dan bel ik later wel terug.' Later werd ik gebeld door een vrouw: 'Hé, ben je druk?' -'Eh...eigenlijk wel.' 'O, en waarmee dan eigenlijk allemaal?' Ja, beste lezers en lezeressen, mannen en vrouwen zijn veelal verschillend...en zo hoort het ook te zijn! ;-)

En 's avonds was het nog niet gedaan met de klus. Bovendien werd een buurman geholpen met een verhuizing.

Nadat welgeteld één buurman over hem had geklaagd (goed, zijn kleren stinken, hij 'verzamelt' graag diverse spullen en hij loopt 's nachts de stoep te vegen) vindt woningcorporatie Ymere dat hij best zijn huurwoning kan verlaten. Zo kan een sociale tweekamer-huurwoning van 39m2 uit 1892 een likje verf krijgen en een CV-installatie. Om vervolgens verkocht te worden voor ruim anderhalve ton.

Toch fijn voor al die nieuwe bewoners met een jaarinkomen van tweemaal modaal of meer dat iedereen die ook maar een beetje 'apart' gedrag vertoont wordt weggestopt in tehuizen. Want in een nette buurt horen natuurlijk alleen maar nette mensen die van negen tot vijf en van maandag tot en met vrijdag werken om de hypotheek op hun antieke koopwoning te kunnen betalen, op zaterdag naar de Makro gaan voor de wekelijkse boodschappen en op zondag naar de meubelboulevard.

Want zo hoort het en niet anders.