Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 09, 2012

PVV

Zowel op de kofferbakmarkt in Stompetoren (oude rotzooi overbodige spulletjes en kleding verkocht) alsook op een feest bij Loosdrecht waar ik gisteren werkte, ontmoette ik zeer diverse mensen.

Af en toe ontmoet ik mensen die ik wat minder aardig vindt: van die haantjes op de weg die zichzelf op de borst kloppen en er trots op zijn een paar van 'die stomme verkeersregels' te hebben overtreden en daardoor 35 seconden eerder thuis zijn dan de buurman die zich wèl aan de regels houdt.

Of een politicus die duidelijk maakt het behoud van de Hypotheekrente aftrek belangrijker te vinden dan goede zorg of gedegen onderwijs.

Dan denk ik:

'Dat is zo iemand die je graag ziet als oranje pilon op het circuit bij een slipcursus. En dat dan Stevie Wonder daar les krijgt.'

Wie politieke debatten volgt krijgt les in bluffen, pochen en draaien. Vooral feiten worden vaak verdraaid. Neem nu het 'feit' dat bezuinigen op defensie betekent dat velen ontslagen zullen worden.

Maar waarom willen mensen dan criminaliteit afschaffen? Misdaad levert ontzettend veel banen op!

Het is een kulargument om te beweren dat mensen die kolencentrales dicht willen hebben dùs honderden werklozen op hun geweten willen hebben. Mensen die met zo'n drogreden bij mij aankomen vraag ik of zij mij willen helpen om acht mensen werk te bezorgen: twee politie-agenten, twee ambulancebroeders, een arts, een verpleegster, een verzekeringsagent en een nieuwslezer...

Vanwege het vele werk de  laatste tijd niet veel nieuws meegekregen maar dankzij de vrijdag afgelopen opdracht kwamen wij wel in plaatsen als Volendam, Loon op Zand en Dokkum. Vier weken en 5000 kilometer deelden m'n vriendin en ik een auto en niet eenmaal hadden wij ruzie!

In Dokkum waren wij even de weg kwijt maar een lokale inwoner dulde geen tegenspraak en fietste voor ons uit naar het adres van de klant.

Inderdaad blijken Friezen vaak wat stug en rechtlijnig. Maar ook bijzonder hulpvaardig! En wie zegt er dat Friezen geen humor hebben? Langs de weg hing een spandoek: 'Geert is de man die Nederland beter maken kan!'

Alsof de wijsheid van Geert Mak Nederland vooruit kan helpen!

Zeg nou zelf: da's toch humor?

Wist u trouwens dat vrouwen, negers, Joden en gehandicapten geen lid mogen worden van de PVV?