Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 11, 2016

De week voorbij

Onlangs was het weer actueel: de blaadjes vielen van de bomen - iets wat heel normaal is in de herfst. Bij de gemeente zijn er dan mensen die stralen van geluk: 'Hoera, we mogen weer lawaai maken!' In plaats van met blaadjes raakten de straten in grote steden vol met mensen in oranje pakjes en een apparaat op de rug waar de Ghostbusters jaloers op zijn: de bladblazer: door benzine gedreven motoren jagen boomblaadjes met lucht en veel geweld van de ene kant van de straat naar de andere. En blijkbaar wordt degene die het apparaat bediend er zó blij van dat hij of zij niet ziet dat achter zich Moeder Natuur dezelfde blaadjes weer net zo hard terug waait. Over de onzin van deze apparaten werd ik geïnterviewd:


Ook boven mijn hoofd werd er schoongemaakt maar niet door bladblazers. Recht boven mij was het de moeder van een buurvrouw die haar woning leeghaalde na diens overlijden en twee verdiepingen daar boven haalde een nicht de woning leeg van een buurvrouw die naar een verzorgingstehuis is verhuisd. Samen met een andere buurvrouw hoorde ik de nicht overgeven tijdens haar opruimronde. Vermoedelijk omdat zij geheel onverwacht en onvrijwillig het mysterie oploste van de kat die enkele maanden geleden verdween.

Maandag verbaasde ik mij over de jubelstemming nadat een 'linkse' kandidaat de verkiezingen in Oostenrijk won. Wat men vergat op te merken is dat 46% van de kiezers een nazi als 'Führer' wilde (de weldenkende kandidaat won maar nipt). Vergeten mensen dan écht zo snel?

Op het werk was het erg hectisch. Maar er werd gelukkig ook veel gelachen en ik heb veel werk kunnen verzetten voordat een collega mij met de auto naar huis bracht. Lief. Die avond was het in veel gezinnen pakjesavond. Bij mij thuis niet. Voor mij geen cadeautjes deze Sinterklaas. Zonder kinderen is daar ook niets aan, vind ik.
'Ziet, de maan schijnt door de bomen!'
Helaas lukte het mij niet daar van te genieten.

Voor die avond had ik in de planning staan om naar een vriend te luisteren. Maar zowel mentaal alsook fysiek was ik uitgeput. Na het eten dus een dutje gedaan en de wekker gezet voor The Walking Dead. Even genieten van de ellende van fictieve karakters.

Dinsdag belde ik de psychologenpraktijk om te vragen wanneer mijn therapie verder zal gaan. 'Dat kan nog wel een paar maandjes duren, meneer!' Fijn, weten wij dat ook weer. Omdat hij mij niet lukt om zelfs maar een paar uren 'niets' te doen pakte ik een grote tas vol diverse papieren om die op de juiste volgorde in diverse ordners te stoppen, achter diverse tabbladen. Nadat ik papieren die hun nut hadden bewezen naar de Oud Papier Hemel had verwezen.

Even de deur uit om lege flessen weg te brengen die mijn zoon na zijn laatste verjaardagsfeest in zijn ouderlijk huis had achtergelaten ('Jij mag het statiegeld houden, pap!' Anders gezegd: 'Jij mag van mij die lege flessen wegbrengen.' Heel aardig. ;-)) al is het maar omdat thuis zitten voor mij geen optie is: het gevaar bestaat dat je daar apathisch van wordt. Prima voor een uurtje of zo maar op gegeven moment is het toch wel handig om je weer te herpakken.

Ik verbaasde mij over de heer Wilders (U weet wel: die meneer die een aantal jaren geleden bruin haar had en bruine ogen en zomaar opeens blond haar had en blauwe ogen (klik). Ergens in de geschiedenis was dat toch een ideaalbeeld, blond haar en blauwe ogen hebben? Waar en wanneer was dat ook alweer?) en zijn volgelingen die graag roepen 'Samen staan wij sterker!' Ik vind die leus niet passen bij het idee: 'Nederland moet uit de EU stappen en alleen verder gaan!' en 'Weg met buitenlanders want wij kunnen het wel alleen!' en 'Weg met andere godsdiensten; wij doen het wel alleen met de joods/christelijke cultuur!' Hoe kun je iets 'samen' doen zonder anderen?


Dat brengt mij als vanzelf bij een bekend conflict: dat tussen Israël en de Palestijnen. Aan beide kanten zijn er schuldigen én onschuldigen, daar is (vrijwel) iedereen het wel over eens. Maar hoe is het zo kunnen gebeuren? In dit artikel (klik) een aantal gegevens op een rijtje. Zonder dat er partij wordt gekozen. En dat is wel eens verfrissend. Aantoonbaar correcte aanvullende informatie is - zoals altijd - van harte welkom!

Natuurlijk ook weer veel geschreven. Zou ik dan toch gewoon schrijver zijn?

Woensdag wakker gemaakt, een paar minuten voordat de wekker zou afgaan. Niet aardig. Reageren op Facebook- en Twitter berichten daargelaten communiceerde ik met veertien verschillende mensen van achter de computer en telefoon. Eén daarvan was een Broeder die mij belde (ruim een half uur lang) en mij vanuit zijn levens- en werkervaring van raad en daad voorzag. Lief!

Ik startte met het verwerken van de baromzetlijsten van de Amsterdamse vrijmetselarij over de maand november, verrichtte een paar aanpassingen aan mijn 'professionele' website (http://terrebel.strikingly.com/. De vervelende foutmelding aan het begin kunt u negeren. Ik zou moeten betalen om die weg te krijgen.), deed boodschappen, trainde mijn lichaam een half uur, schoor mij, verfde een oude doos zodat-ie beter in mijn interieur past en onderhield mijzelf met lezen en zelfs een beetje met televisie kijken: The Hunger Games!

Donderdag was weer een bijzonder fijne werkdag: lastige openstaande posten kunnen oplossen, tientallen facturen verzonden voor geleverd bier.
Doorgewerkt tijdens het lunchen:

Geen credit facturen hoeven op te stellen voor geretourneerd bier ('Fust over op einde festival', 'te weinig koolzuur', 'te veel koolzuur'...). Via beeldbellen overleg gehad over de naderende dag dat wij overstappen op een ander boekhoudsysteem en op het einde van de dag met pizza en bier (Ik werk op een brouwerij. Dus.) mogen aanschuiven bij een heuse salestraining. Vaste lezers weten dat ik graag leer.

Einde van de dag erg moe dus vroeg naar bed. Wel nog even een stukje geschreven en gepubliceerd op mijn (Engelstalige) LinkedIn pagina (Klik). En op dit blog een nogal persoonlijk stuk (klik) over mijn jeugd.

Vrijdag wakker geworden met voldoende energie om het toilet schoon te maken, de keukenvloer te vegen, te stofzuigen en mij wat teneergeslagen te voelen door het verscheiden van cartoonist ('striptekenaar' zei men vroeger) Peter van Straaten. Hier een eerbetoon aan hem van (de makers van) Fokke en Sukke:
En hier een eerbetoon van Peter van Straaten
aan Fokke & Sukke:
Ik verbaasde mij over de kleinzieligheid en het enorme ego van rechtspopulist Thierry Baudet. Die plaatste deze schermafdruk:
'Fake news' creëren heet dat tegenwoordig: door opzettelijke manipulatie lezers en kijkers iets laten geloven wat pertinent niet waar is door heel hard te doen alsof het wél waar is. Wij zouden moeten geloven dat volgens De Volkskrant (in tegenstelling tot De Telegraaf een krant die wél artikelen plaatst die op feiten zijn gebaseerd) zijn troetelkindje 'Forum voor Democratie' al op vier tot zes zetels zou staan. Helaas voor Baudet is dit slechts een natte wensdroom van...Thierry Baudet. Hier het knipsel mét de regels die hij - ongetwijfeld 'per ongeluk' - heeft weggelaten:
(Tips voor wat u zelf aan het probleem van 'nepnieuws' kunt doen vindt u hier (klik))
Jammer dat iemand meent zich tot zo'n enorm laag niveau moet te laten afglijden om een paar stemmen te trekken van aanhangers van het PVV-gedachtegoed die zich liever 'intellectuelen' dan 'het volk' noemen. Over PVV gesproken: de voorzitter (en nog steeds enig lid. Vrouwen en joden mogen geen lid worden van deze 'democratische partij') is door de rechter schuldig bevonden aan discriminatie. Dat betekent dat het nu officieel is: Geert Wilders is een racist (klik). 

Nee, dat is niet 'maar een mening van een rechter'; wanneer een rechter na lang beraad zegt dat je schuldig bent dan is dat niet een mening maar een gegeven. Wilders is daarmee direct gestraft: zelfs hij moet zich onderwerpen aan de Grondwet. Gek eigenlijk: voor iemand die zo graag roept dat niemand boven de wet staat is hij toch wel heel hard bezig met 'huilie huilie doen' 'omdat ik niet eens boven de wet mag staan. Boehoe!' Je zou bijna medelijden krijgen. Dit is ook meteen een les voor andere idioten (en nee, die vindt je niet alleen op 'alt rechts'): Vrijheid van Meningsuiting betekent NIET dat je zomaar alles mag zeggen omdat je daar toevallig zin in hebt. Zelfs Geert Wilders vindt dat niet iedereen mag zeggen wat-ie wil: dat 'recht' is uitsluitend voorbehouden aan Geert Wilders. Volgens Geert Wilders.

O, en bijzonder geestig: In een filmpje doet meneer Wilders er zijn beklag over dat in Nederland mensen niet eens hun mening mogen uiten. Commentaar leveren op het filmpje heeft hij onmogelijk gemaakt. Zowel voor- alsook tegenstanders van zijn stellingen mogen van hem dus niet hun mening uiten.
Ziet ook u hier de hypocrisie van in? Ik wil. Dus.

Op het einde van de dag deed ik een biertje met een vriendin.

Gezellig. Altijd eigenlijk wel in onze favoriete Ierse kroeg.
Omdat het vrijdag was plaatste ik hier een verhaaltje (klik).

Zaterdag las ik dat tientallen mensen waren omgekomen bij een 'mislukt' bombardement (klik). 'Raar', denk ik dan, 'bij een bombardement is het toch juist de bedoeling dat er mensen omkomen? Als er geen doden vallen is een bombardement pas mislukt. En nu komt het gekke: niemand weet wie dat bombardement heeft uitgevoerd. Dan zullen het vast buitenaardse wezens zijn geweest. Althans volgens aanhangers van de 'Ancient Aliens' theorie: wanneer iets niet verklaard kan worden dan zitten er buitenaardse wezens achter. Onze voorouders benoemden simpelweg goden voor dat doel. En dan zijn er ook nog mensen die geloven in buitenaardse goden. Persoonlijk denk ik dat wij bepaalde zaken niet kunnen verklaren omdat wij bepaalde zaken niet kunnen verklaren. Wat denkt u?

's Middags zat ik met mijn zoon en zijn moeder hiernaar te kijken vanaf een bankje:
Maar liefst drie mensen belden mij uit verveling: 'Omdat jij maar twee dagen per week werkt verveel jij je vast ook dus ik dacht ik bel je gewoon gezellig even.' -'Lees mijn weekoverzicht maar eens voor tips tegen verveling.' -'Vijf minuten lezen? Ja hallo, daar heb ik geen tijd voor, hoor!' 'Dus je verveelt je én je hebt geen tijd om te lezen? Interessant.'

Die avond at ik hutspot met vrienden in Oegstgeest om daarna door te rijden naar het gezellige Brasschaat voor een leuk feestje:
Sinds enige tijd plaats ik elke zaterdag een column. Zo ook deze dag. Hier (klik) te lezen.

Zondag uitgeslapen. Was nodig. Toen een handwas gedaan, met de kat gespeeld, de stofzuiger ter hand genomen en een paar uurtjes vrijwilligerswerk gedaan. Intussen stond mijn vriendin zonder mij te vernikkelen op een 'Dickens markt' in Den Haag.
De dappere schat en stoere verkoopmevrouw! (Foto: Rataplan Design (klik) voor mooie en milieuvriendelijke (want bamboe) producten. Bezorging in Nederland én België!)


Het liedje van deze week is People help the People van BirdyDeze week staan wij stil bij het overlijden van Andrew Sachs, Peter Vaughan, Joop Braakhekke, John Glenn en Peter van Straaten

=================================

Dank u voor het lezen weer! Indien u een bericht achterlaat in het commentaar venster zal ik mijn best doen úw schrijfsels te lezen en becommentariëren.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/