Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 03, 2011

Hogere machten

Het was vanmorgen wederom gezellig met buurvrouw Hetty. Het been met daarin de nieuwe heup voelt nog steeds als dat van het Michelin-mannetje en lopen is nog steeds niet m'n sterkste punt. Maar het is vol te houden en morgen komt de fysiotherapeut even kijken.

Hij zal vast verder kijken dan zijn neus lang is, in tegenstelling tot sommige mensen...

Zou de heer G. Wilders bijvoorbeeld weten dat veel van zijn kleding allochtoon is? Sterker nog: veel van onze kleren (Gymschoenen, t-shirts) worden gemaakt in Indonesië, het grootste Moslim-land ter wereld! Het zijn vooral kinderen die in erbarmelijke omstandigheden en voor een schraal loontje die artikelen produceren waar wij zo graag grof geld voor neertellen.

U denkt dat televisietoestellen van Philips in Nederland worden geproduceerd? Fout! Geassembleerd en ingepakt misschien wel maar daar houdt het wel een beetje mee op.

Nee, zonder hulp van "buitenlanders" zouden wij een totaal ander leven (moeten) leiden.

Zelfs de schoenveters, de moeder èn de echtgenote van De Grote Gedoger zijn niet van Nederlandse makelij! En zelfs zijn ideeën zijn van buitenlandse komaf...(Zo gaat zijn aankomende "boek" vermoedelijk "Mijn Strijd" heten. Vertaalt u dat'ns naar het Duits...)

Natuurlijk zijn er wel degelijk produkten van Nederlandse bodem. Al worden die veelal door Poolse gastarbeiders uit de grond gehaald ;-)

Om alle misstanden (bijvoorbeeld over Poolse mensen die letterlijk als slaaf tewerk worden gesteld) in ons land aan de kaak te stellen hebben wij een Nationale Ombudsman.

Goed idee van Ombudsman Brenninkmeijer: het afschaffen van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Via die wet kunnen burgers en andere belanghebben inzage eisen in officiële overheidsstukken. Maar waarom moet het zo moeilijk worden gemaakt? Wat is er mis met het vrijgeven van notulen van raadvergaderingen? Wat probeert de overheid zo krampachtig te verbergen?

Misschien wel dat de hele economische crisis verzonnen is om de burger bang te maken en nog meer te kunnen onderdrukken....

"Nederlanders maken zich meer zorgen over de economie dan een paar jaar geleden" zei onlnags een nieuwslezeres. Lijkt mij logisch. Als mensen die jij vertrouwt (zoals "experts", en nieuwslezers) jou elke dag vertellen hoe slecht het wel niet gaat met de Nederlandse economie dan ga je dat vanzelf geloven. Elementaire psychologie.

Kijk maar naar de VS vlak na "9/11" toen "overheidsfunctionarissen", "veiligheids-experts" en "terrorisme-analysten" binnen 10 dagen tijd 70 procent van de bevolking ervan overtuigd hadden dat Saddam Hoessein achter de aanslagen zat op de Twin Towers.

Als experts en andere authoriteiten onze dagelijkse informatiestroom zouden voorzien over berichten dat apen steeds agressiever worden en het een kwestie van tijd is voor ze massaal uitbreken uit dierenparken en laboratoria en ons zullen aanvallen, gaan wij dat vanzelf geloven. Zeker als er dan nog een Postbus 51-spotje komt dat ons waarschuwt voor apenbeten en ons een anti-aappakket probeert aan te smeren "voor maar een tientje".

Herinnert u zich nog de paniek rond "De Mexicaanse Griep"? De overheid kocht - onder druk van de publieke opinie en enkele "experts" - voor 155 miljoen euro te veel aan vaccins in. Je zou bijna denken dat de farmaceutische industrie achter de berichtgeving zit.

Hoeveel mensen hebben jaarlijks bijvoorbeeld ècht baat bij de griepprik? En hoeveel meisjes die zijn ingeënt tegen een vorm van baarmoederhalskanker zullen inderdaad niet overlijden aan die kanker-vorm?

Ik bedoel maar: ik ben misschien een beetje paranoïde maar soms denk ik echt dat wij worden ge(en be-)stuurd door hogere machten...;-)