Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 15, 2017

Wat zoekt u in een partner?

Wanneer je een besluit neemt waarbij je partner betrokken is, dan bespreek je dat met hem of haar. Dat wil zeggen: je neemt je partner mee in je besluitvoering en brengt het uiteindelijke resultaat niet als mededeling. En je noemt dat zeker niet 'overleg'. Niet alleen netjes maar ook praktisch.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je je partner kenbaar maakt dat je een rigoureuze stap in je leven overweegt en je partner brengt argumenten naar voren waar je zelf nog niet bij hebt stilgestaan. Die kunnen je sterken in je besluit of je er van af brengen. Zo kan een partner je helpen op je weg in het leven.

Als je je toekomst niet samen met je partner wil bepalen dan heb je meer aan een huisdier.
Je mag je dan serieus afvragen wat je verlangt van een partner. Is dat iemand die je af en toe ziet wanneer dat jou toevallig uitkomt zonder dat je je hoeft af te vragen hoe hij of zij zich voelt of zie je een partner als iemand met wie je serieus en samen lief en leed wil delen?

Misschien heeft je partner wel gelijk en is het helemaal niet verstandig om het door jou voorgenomen besluit te nemen. Misschien voor sommigen een beetje gek idee maar ook een partner kan wel eens gelijk hebben.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/