Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 13, 2012

Leiden


Een oud-collega van The Amsterdam Dungeon, een collega-entertainer, een fotograaf die een optreden van mij in Spanje bijwoonde, een videotheek-medewerker en een oud-collega uit de tijd van mijn vakantiebaantje. Nu zo'n 27 jaar geleden.

Die mensen kwam ik allemaal tegen toen ik woensdag zitting had op een stembureau. Altijd weer leuk om mensen voor het eerst te zien stemmen. En helemaal interessant als die persoon boven de veertig is.

Wat heeft iemand dan bewogen om eindelijk te gaan stemmen? En waarom blijven mensen vragen waarom er geen gordijntjes voor de hokken hangen? Zijn die er ooit geweest?

En er zijn mensen die medelijden hebben met stembureauleden die - nadat de bussen open zijn geweest van 07.30 tot 21.00 - dan nog handmatig de stemmen moeten tellen. Wanneer je hen vertelt dat zij zich bij de gemeente kunnen opgeven om officieel te helpen met tellen, hebben zij plots die avond 'een belangrijke afspraak'. Waarom is dat?

En wie was de eerste ondernemer ooit met een logo?

En waarom noemen sommige politici windmolens 'landschapsvervuiling' maar hebben zij niets tegen honderden masten van 60 meter hoog die energie van kolencentrales naar de grote steden leiden?