Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 18, 2009

Veroorloven

Ik voel mij een beetje genept. Vandaag ontving ik het overzicht van mijn zorgverzekeraar. Terwijl ik dacht dat het verplicht eigen risico was vastgesteld op 155 (nadat het 150 was) blijkt het te zijn verhoogd naar E.165. Gelukkig wordt in een bijlage vermeld wat er allemaal verandert is binnen het zorgpakket. Niet dat dat het allemaal duidelijk maakt of mij als gewone burger een keuze geeft...Even denken:'Wil ik worden opgelicht door aanbieder B of door aanbieder X?"

Wat heb je aan de vrije marktwerking wanneer de bedrijven onderling met elkaar afspreken de premies met tenminste tien procent te verhogen? Minder dan tien jaar geleden was het niet ongebruikelijk om ongeveer 30 euro per maand te betalen. Tegenwoordig is het ietsjes meer...

De overheid "doet er alles aan" de premie zo laag mogelijk te houden. Claimt men. Voeg dan de daad bij het woord en schaar het ziekenfonds weer onder de noemer dienstverlening/openbaar nut. Nationaliseer de hele handel en stap'ns af van je stokpaardje "vrije marktwerking". Doe datzelfde met energiebedrijven, bangen en openbaar vervoer.

Onze regering geeft reden tot klagen. Weblogs worden er vol door geschreven...

Het is maar goed dat wij een regering hebben wiens streven het is om ervoor te zorgen dat wij binnen een jaar of 20 een jaar moeten sparen opdat wij met zijn verjaardag voor ons kind een nieuwe tandenborstel kunnen kopen. Als de 8 broertjes en zusjes zich netjes gedragen terwijl het kado langzaam bij kaarslicht (er zit geen opwaardersaldo meer op de energie-chipkaart) uit een stukje krantenpapier tevoorschijn komt, mogen ze het ding af en toe een keertje lenen. Gezellige tijden worden dat. Haal het Ganzenbordspel maar vast tevoorschijn!

Vandaag heb ik ook lekker gespeeld. En wel met m'n nieuwe camera. De keuze was gevallen op de Canon EOS 450D met een 18-200 lens. De verkoper was zo mogelijk nog enthousiaster dan ik en er ontvouwde zich een amikaal gesprek over martial arts en stilstaan bij de schoonheid der dingen en zo.

Ware het niet dat ik onverwacht toch nog een klus van zo'n 2 jaar terug uitbetaald had gekregen (wat bezielt mensen toch om te denken dat entertainers geen huur hoeven te betalen en alles voor de lol doen?), dan had ik mij deze uitgave niet kunnen veroorloven.

De vraag van vandaag is: Hoeveel krijgt de NOS betaald om elk kwartaal Albert Heijn de hemel in te prijzen?

Deel dit bericht