Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 23, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws - wat kattenliefhebbers al een tijdje weten - is dat wetenschappelijk is aangetoond (klik) dat katten goed voor je zijn. Zo ondersteunen deze dieren het menselijk immuunsysteem. 

Minder goed nieuws is dat Billy de Kat 


vandaag is overleden. Rustig in zijn slaap terwijl hij een middagdutje deed in de tuin van een buurman, waar hij graag lag om de laatste stralen van de zon van de dag even op te pikken. De buurman attendeerde mij er - enigszins overstuur want Billy was ook in zijn huis een welkome gast: de buurman liet vaak zijn raam op een kier staan zodat Billy af en toe wat lekkers bij hem kon komen bietsen - op dat Billy al een tijdje niet bewogen had en toen ik poolshoogte kwam nemen bleek hij inderdaad dood te zijn. Zij lijfje was nog warm dus nog maar kort geleden had hij zijn laatste ademteug genomen. De opwindklok in de woonkamer - hoewel die de dag ervoor nog was opgewonden - stond stil op half twee 's middags. Wellicht het tijdstip van zijn overlijden. Wie zal het zeggen?

Een buurvrouw was zo lief mij te helpen hem te begraven waarbij wij werden bekeken door een regenboog die klaarstond om hem naar de kattenhemel te dragen.
Vermoedelijk - wij weten het niet zeker maar hij was ongeveer twee jaren jong toen hij ons huis uitzocht als het zijne en dat was zo'n 14 jaar geleden - is hij 16 geworden. Prima leeftijd voor een kat, heb ik mij laten vertellen. Al had hij van mij nog wat langer mogen leven.

Ik zal hem ontzettend missen.

Hier figureert hij in een van mijn zelfgemaakte 'lolcats':


'Ik heb geen vooroordelen tegen blanke of zwarte mensen.
Alleen maar tegen mensen die vooroordelen hebben.'

Speciaal voor Billy hier een liedje dat wij ook speelden bij de uitvaart van de moeder van mijn zoon, februari 2021. Hier is Anne Clark met Poem Without Words 2: Journey by Night.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels