Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 26, 2011

Chocoladekoekjes

Vandaag mocht ik voor het eerst op de loopband! Het ging best goed maar mijn lichaam (èn de fysiotherapeut! Niet onbelangrijk) vertelden mij het nog even een paar weekjes rustig aan te doen. Dat moet dan maar. In ieder geval weet ik nu hoe het voelt gehandicapt te zijn.

Misschien geen gek idee voor ministers, staatssecretarissen en andere beleidsmakers: loop zelf'ns een paar weken op krukken of rij'ns een tijdje rond in een rolstoel. Zonder thuishulp natuurlijk "want kinderen van boven de 12 kunnen best papa helpen met het wisselen van zijn ondergoed en naast hun huiswerk het huishouden doen en zo".

Misschien kan men daar zelfs een reality-show voor de televisie van maken! "Kijk volgende week weer om te zien of het Maxime Verhagen lukt om, steunend op zijn krukken, twee trappen af te komen!"...spannend!

Terwijl Shell in spanning afwacht wie de volgende "kolonel" in Libië wordt met wie een olie-deal gesloten kan worden is er iets bekend geworden over het lot van de persoonlijke lijfwacht van Kadaffi: deze 20 goedgetrainde (getraind waarin? Vraag u dat maar aan hun oma's...) vrouwen worden volgens onbevestigde (en zojuist door mij verzonnen) geruchten voortaan ingezet als bewakers bij de zogeheten Bunga Bunga-feestjes van Sylvio Berlusconi. (Of was't nu Sarkozy? In ieder geval een of ander omhooggevallen, op sex belust en soms zelfs grappig mannetje).

De 20 dames moeten voorkomen dat meerderjarige dames en/of journalisten de beruchte sex-feestjes komen verstoren.

Naar het schijnt is maar liefst 3,5% van alle dames met wie Sylvio intiem is geweest meerderjarig!

Laatst hoorde ik iemand klagen dat-ie er 3,5% op achteruit ging met deze regeringsplannen. "Huh?" zei ik "Maar je hebt toch meer dan 2x modaal?" "Klopt", zei-ie "Maar vorige jaren ging ik er elk jaar wel 5% op vooruit en komend jaar maar 1,5. Eigenlijk ga ik er dus 3,5% op achteruit..." Tsja, tegen zoveel "logica" is geen ratio opgewassen..

Wat ik ook niet begrijp: de PVV en haar gedoogpartners (of was't nu omgekeerd?) willen ontzettend graag dat buitenlanders die naar Nederland komen zich aanpassen aan "onze" taal en gebruiken.

Er is een prachtig toonbeeld van een jongeman die dat uitstekend gelukt is maar opeens is de PVV blijkbaar radicaal van mening veranderd en noemt Mauro een crimineel. Waarom? Omdat hij Nederlands spreekt? Omdat hij netjes studeert? Omdat hij niemand lastigvalt?

Tsja, als de PVV het gedrag van haar eigen woordvoerders (leden heeft de "democratische" partij nog steeds niet) als leidraad neemt en dus liegen, bedriegen en bedreigen als norm hanteert dan valt iedereen die daarbuiten valt onder de noemer "crimineel".

Het zijn er inmiddels steeds minder maar er zijn nog steeds mensen die CDA (het gedoogpoedeltje van Wilders) stemmen omdat de C staat voor "Christelijk". In hun optiek is minister Gerd Leers van Immigratiezaken dus een heuse Christen. Tsja, als mens noemde hij migratie "een verrijking voor de Nederlandse samenleving" maar als minister moet hij van Prins Mark de Eerste gewoon doen wat De Grote Geblondeerde Gedoger hem opdraagt te doen.

Voor CDA-stemmers (en voor u natuurlijk, mijn weldenkende waarde lezers!) heb ik een vraag: Als op een pak chocoladekoekjes in grote letters het woord "Bijbel" staat, is het dan een bijbel of stiekem toch gewoon een pak chocoladekoekjes?