Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 12, 2022

Eigenaardige gewoontes: wat zijn die van u?

Net als iedereen heb ook ik gewoontes waarbij anderen de wenkbrauwen fronsen. Mijn vroegere levenspartners kunnen er vast een paar voor u benoemen. Ik noem er even twee van mijzelf:

Ik droom vaak in het Engels. Geen idee waarom.

Als ik de goudvissen voer zeg ik: 'Eet smakelijk, Blub!'

Anderzijds: wanneer ik de vissen individueel spreek gebruik ik hun respectievelijke namen:

'Goedemorgen, Karper! Alles kits, Snoek? Yo, Meerval!'


Geen idee waarom.

Ik benoem er twee van twee vroegere levenspartners:

Eentje verwijderde altijd het gootsteenzeefje uit de gootsteen voor zij ging afwassen. 'Waarom heb jij een gootsteenzeefje in de gootsteen?' 'Omdat ik niet wil dat bij het afwassen voedselresten mogelijk de gootsteen verstoppen.' 'Waarom verwijder je het gootsteenzeefje voor je gaat afwassen?' 'Omdat-ie anders vies wordt. Ik hou er niet van om een gootsteenzeefje te hebben met daarin voedselresten.' Van haar mocht ik die logica geen 'vrouwenlogica' noemen. Maar wat voor logica is het dan?

Een ander voormalig levensgezellin (vind 'ex' een naar woord) kreeg er de kriebels van dat ik hou van duidelijkheid. Zo bewaar ik mijn suiker in een grote oranje bewaarbus in de keuken. En er staat in grote, witte letters het woord 'suiker' op. 


'Vreselijk! Dat is zo...zo...zo...lógisch! En je zegt ook altijd precies wat je bedoelt. Bah!' 'Heb je dan liever dat ik de suiker in een vaas in de vensterbank in de slaapkamer bewaar en nooit zeg wat ik precies bedoel?' 'Nee, natuurlijk niet. Hè, waarom weet je niet wat ik bedoel?' 'Omdat jij niet duidelijk zegt wat je bedoelt.' 

Wat zij prettig vond (en vindt, gok ik) was een uur per dag bezig zijn met zoeken naar haar sleutels, bankpasje, favoriete theekopje, paraplu, et cetera. Omdat bijna niets bij haar in huis een vaste plek heeft. O, en mensen proberen uit te leggen wat zij precies bedoelde.

Best wel jammer dat het regelmatig gebeurt dat mensen vanwege een bepaalde gewoonte van zichzelf of de ander de betreffende relatie verbreken. Of dat nu gaat om een liefdes- of een werk- , familie- of vriendschapsrelatie.

Ondanks - of misschien wel dankzij - afwijkende gewoontes elkaar nemen zoals je bent is misschien wel de essentie van een prettig samen leven.

Nu mag u met mij delen wat voor eigenaardige gewoontes uw (voormalig)partner(s) heeft/hebben. Als u wilt. U mag ook een paar aparte gewoontes van uzelf delen met mij en mijn lezers. Kom maar op!

================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels