Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 20, 2016

Wat is een terrorist?

Bij een terroristische aanslag (klik) gisteren kwamen 21 mensen en vier terroristen om het leven. Blijkbaar zijn terroristen geen mensen. Het ging om een lokale tak van de Taliban en het gebeurde op een universiteit in de Pakistaanse stad Charsadda. Er waren geen blanke Hollandse christenen bij betrokken. Het gebeurde ook niet op een onder Hollandse toeristen bekende plek. En dus is het blijkbaar niet erg. En dát vind ik dus erg.

Terroristen willen door (dreigen met) geweld angst zaaien onder de bevolking om hun eisen en standpunten op het gebied van politiek en/of religie kracht bij te zetten. Wat de Molukse kapers bij De Punt deden was een mislukte wanhoopsdaad maar was het ook een terroristische actie? Ik denk van wel. De moordenaar van Theo van Gogh was duidelijk een terrorist. Net als George W. Bush en Anders Breivik. 

Tristan van de Vlis vermoordde mensen in een winkelcentrum. Niet om een idee kracht bij te zetten maar 'omdat hij daar zin in had.' De politie wist dat hij een zeer labiele jongeman was maar gaf tóch een wapenvergunning af. Er hingen ook tientallen camera's in het betreffende winkelcentrum en er liepen enkele beveiligers rond. 

Uit antecedenten onderzoek zou moeten blijken of iemand wel of niet in staat is zich verantwoordelijk te gedragen met een wapen en een leidinggevende voert de controle nogmaals uit. Je zou kunnen concluderen dat al die veiligheidsmaatregelen alleen maar bestaan om burgers een (vals!) gevoel van veiligheid te geven want in hoeverre werken al die maatregelen nu écht? 

Zal een zelfmoordterrorist zichzelf niet opblazen uit angst betrapt te worden en de cel in te moeten? Integendeel: juist op plekken waar veel camera's hangen voeren zelfmoordenaars hun acties uit. Juist om gezien te worden waarmee zij hopen meer aandacht te krijgen voor hun 'goede' zaak. Wat je ook ziet gebeuren is steeds veelvuldiger misbruik van het afluisteren van telefoongesprekken door slecht opgeleide politie-agenten en andere ordehandhavers zoals ministers. 

Om nog maar te zwijgen van al die beveiligers (natuurlijk zijn de meesten bijzonder eerbaar!) die verlekkerd de camera's waarvan zij de beelden moeten bekijken laten inzoomen op bevallige jongedames. Ongetwijfeld om te beoordelen of het merkje op de achterkant van die strakke spijkerbroek geen aanleiding geeft te denken dat zij de vriendin kan zijn van een bekende terrorist. Ja, vast.

Leuk idee voor een televisieprogramma: Met een verborgen camera rechtstreeks mee kijken en luisteren in een beveiligershok!

Dire Straits met Private Investigations:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.