Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 12, 2015

Verkiezingen

Binnenkort zijn er weer verkiezingen. Met name voor Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Tijd dus om de partijen op een rijtje te zetten:

PVV

De PVV kunnen wij meteen uitsluiten. Tenzij u macht
wilt geven aan een éénmanspartij (vrouwen, negers, joden, studenten, Jan Smit fans, roodharigen en gehandicapten mogen geen lid worden) die uitsluitend roept het met dingen niet eens te zijn. Vaak zonder met argumenten te komen en nooit met een filosofische of financiële onderbouwing:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/571276395822886912

UKIP, de Engelse tegenhanger, wil dat discriminatie voortaan niet meer verboden is. Dat een opdrachtgever dus iemand een baan mag weiger omdat die persoon een donkere huidskleur heeft. Wat men vergeet is dat opdrachtgevers dus ook iemand kunnen weigeren omdat die persoon blank is.

Ook bij UKIP zit men niet vanwege een bovenmatige intelligentie. Ook wat dat betreft lijkt de partij veel op de PVV. Zonder PVV zouden wij in Nederland miljoenen per jaar extra te besteden hebben. Niet alleen omdat de beveiliging van voorman (en enig lid) Wilders dan wordt opgegeven maar ook omdat er dan veel minder onzinnige kamervragen (a 10.000 euro per stuk!) gesteld zullen worden. 'Wil de minister van Sport er bij het IOC op aandringen dat er in de toekomst ook Olympische Spelen voor gehandicapten worden georganiseerd?' -'Eh...meneer het PVV-kamerlid: de Paralympics bestaan al een tijdje, hoor!' Flatsaaaa! En wéér is de burger 10.000 euro lichter!

De aanhang kan het niet veel interesseren. Die wordt alleen maar boos wanneer je hen vertelt dat men 18 maart niet op Geert Wilders kan stemmen. (Voor buitenlandse meelezers: Wilders is niet verkiesbaar voor Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Maar sssst...niet tegen de aanhang vertellen want die gelooft dat toch niet...)

GroenLinks

GroenLinks heeft het plan opgevat om mensen in de Bijstand ongestraft
te laten bijverdienen tot aan het minimumloon. Het huidig kabinet van
VVD en PvdA vindt dat mensen die hun best doen een eigen bedrijfje op
te starten daarvoor gestraft moeten worden door alles wat zij daarmee
verdienen in de gemeentekas te laten vloeien.

SP

De SP ziet graag dat jonggehandicapten niet het slachtoffer worden van
de Participatiewet, iets waar het nu helaas op lijkt. Ondanks de
staande belofte dat veel jonggehandicapten nooit meer herkeurd hoefden
te worden gaat dat toch weer gebeuren. 'Goh, dus je been is nog steeds
niet teruggegroeid?' Ook pleit de SP voor behoud van de sociale werkplaatsen.

SGP

Wilt u dat vrouwen het kiesrecht wordt ontnomen en zij zich voortaan niet meer kleden zoals zij dat wensen? Stem dan SGP. Deze extremistische partij wil dat Nederland wordt teruggeworpen naar de tijd van voor de Tweede Wereldoorlog: vrouwen mochten kinderen baren en het eten koken voor hun hardwerkende echtgenoot. Verder niets.

Volgens de SGP is het 'algemeen bekend' dat vrouwen niet in staat zijn tot zelfstandig nadenken en daarom eigenlijk geen leidinggevende functies zouden mogen hebben. Want zo staat dat in de Bijbel. Of zo. Althans, volgens de interpretatie van een handvol mannen in zwarte pakken.

PvdD

De Partij voor de Dieren dan? Sympathiek. Maar mensen vinden zij minder belangrijk dan ratten. De overheid moet maar snel zoeken naar methodes om muskusratten in leven te laten. Dat die intussen onze dijken ondergraven en potentieel tienduizenden mensenlevens in gevaar brengen is jammer. Maar ja, 'dat is de natuur hè?'

Anderzijds: ik woon in Noord-Holland en mijn vriendin op de vierde verdieping dus ik zal niet heel veel last hebben van een eventuele dijkdoorbraak in Zeeland.

D66

D66 heb ik even overwogen. Totdat ik vernam dat de heer van Boxtel namens D66 in de Eerste Kamer zit en dus moet meebeslissen over de nieuwe zorgwet. Op zich natuurlijk niet erg, ware het niet dat hij toevallig óók een hoge functie vervuld bij zorgverzekeraar Menzis. O, en zijn vrouw sluit namens het ziekenhuis in Gorinchem waar zij medisch directeur van is, regelmatig contracten met de farmaceutische industrie. O, en een prominente D66-politicus (een vice-burgemeester) is onlangs betrapt op het stelen van ruim 100.000 euro uit de gemeentekas. Maar dat terzijde.

VVD

De VVD kunnen wij voorlopig vergeten. Inmiddels zijn er zoveel gevallen bekend van VVD-politici die handelden met voorkennis, fraudeerden met declaraties, illegale deals sloten met projectontwikkelaars en zelfs bijverdienden met een illegale wietkwekerij dat de jongerenafdeling ervoor pleit om u en mij te laten
betalen voor coaches die VVD-politici leren dat ook zij zich aan de wet moeten houden. Serieus. Het akkefietje waarbij een bekende crimineel bijna vijf miljoen gulden kreeg van een paar VVD'ers in de regering terwijl daar geen toestemming voor was gegeven vergeten wij maar even. De heren Opstelten en Teeven krijgen ergens een goedbetaald commissariaat en de kans dat zij ooit ter verantwoording worden geroepen voor hun wandaden is minimaal. Behalve voor wie in God en de Grote Afrekening gelooft.

PvdA

De PvdA heeft het lastig. Men zegt de gaskraan in Groningen dicht te willen draaien om de bewoners te behoeden voor het verder inzakken van hun huizen maar steunt tegelijkertijd minister Kamp die het dicht draaien van de gaskraan liever niet ziet gebeuren. Als u een partij wilt steunen die zegt: 'Dat willen wij maar toch ook niet.', stemt u dan alstublieft PvdA.

Stemwijzer

Een klein overzicht van frauderende politici vindt u hier: https://wltrrr.wordpress.com/2015/03/12/hier-nog-een-schandaal-stem-op-mij/

Natuurlijk hoeft u zich absoluut niets van bovenstaande aan te trekken en kunt u zich verlaten op de Stemwijzer of uw gezond verstand. Hoe dan ook: stemt u alstublieft op 18 maart. Al is het maar zodat u later kunt zeggen: 'Ik heb geprobeerd er wat aan te doen.'

Als wij allemaal goed nadenken en de mensen op wie wij stemmen doen dat ook, dan wordt het vast wel weer eens een 'Fine Day'.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Terry Pratchett