Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 01, 2015

Hennis schenkt tank aan Saoedi Arabië

Hittegolf

Zomaar opeens is Nederland in de ban van een hittegolf. Klonk het vorige week nog: 'Nou, wanneer wordt het nu eens echt lekker warm weer, deze zomer?' klinkt nu: 'Hijg hijg, puf puf, nou, van mij mag het best een beetje afkoelen, hoor!' Tsja, veel mensen zijn nu eenmaal nooit tevreden. Althans, zo komt het op mij over. U kunt (en mag!) daar natuurlijk geheel anders over denken! Wanneer ik bijvoorbeeld beweer: 'Iedereen die maandelijks meer geld uitgeeft dan er binnen komt vind ik dom.' dan bedoel ik daarmee: 'Iedereen die maandelijks meer geld uitgeeft dan er binnen komt vind ik dom.' Dat is dus een MENING en geen FEIT. Het is niet mijn gewoonte om mijn mening op welk gebied dan ook als feit te presenteren. Dat mensen dat wel zo interpreteren komt geheel voor eigen rekening. En ook dat mag natuurlijk. Net als feiten als mening zien. Een voorbeeld:

Nachtwacht

Oorspronkelijk heet het beroemde schilderij 'De Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn helemaal niet 'De Nachtwacht'. De naam (Eigenlijk heet het doek: De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh) maakt zich gereed om uit te marcheren) berust op het misverstand dat de afbeelding een nachtelijk tafereel laat zien. Nadat het schilderij was schoongemaakt, echter, bleek het gewoon een scène bij daglicht te zijn. Van stoere mannen die bij nacht en ontij de stad beschermen tegen allerlei gespuis en schorriemorrie. Mis! 

Luxe watjes

De afgebeelde mannen zijn heren van stand die broodschilder Rembrandt maar liefst 100 gulden per persoon betaalden om zich te laten afbeelden als stoere kerels in plaats van als de op luxe gestelde rijke watjes die zij werkelijk waren.

Wapenverkoop

Vergelijk het maar met Minister van Defensie Jeanine Hennis Plasschaert die een fotograaf betaalt (Of nou ja, de belastingbetaler laat betalen want persoonlijk kost de PR-actie haar geen cent) om zich te laten afbeelden als stoere militair die op ruw terrein naast een tank staat om de indruk te wekken dat zij in haar eentje met hulp van door haar persoonlijk gekocht wapentuig van Nederlandse makelij wel eventjes Islamitische Staat en andere schurken zal verslaan. Typisch gedrag van een macho alfa-mannetje (m/v). (Terwijl de waarheid is dat zij Nederlandse wapens verkoopt aan landen als Saoedi Arabië waarvan bekend is dat die IS steunen. Officieel verkoopt Nederland geen wapens aan Saoedi Arabië onder meer vanwege schending van de mensenrechten in dat land. Maar geen nood: Nederland leent - tegen betaling uiteraard - tanks uit aan een Duitse wapenfabrikant die vervolgens het wapentuig cadeau doet aan Saoedi Arabië: 'Zie je wel, wij verkopen helemaal geen tanks aan Saoedi Arabië!' Maar dat terzijde.) 

Voor de parlementaire kamercommissie die ongetwijfeld gaat komen (over een jaartje of twaalf, schat ik) zal mevrouw Hennis verklaren: 'Ja maar tanks verkopen aan IS was goed voor de economie dus ik deed het in het belang van het land!' En dat dan nog menen ook...

Omdat ik vind dat u dat verdiend heeft een vrolijks zomers muziekje van Will and the People. Hier is 'Jekyll and Hyde':