Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 09, 2016

Waarom is niemand bang voor een biertje?

Mensen zijn afgestompt. Vermoedelijk door teveel informatie en een schoolsysteem waarin leraren ruim 30% van hun tijd bezig zijn met administratieve processen in plaats van met kinderen leren te observeren, na te denken, hun eigen mening te vormen en dan pas daarnaar te handelen. Creativiteit wordt doodgemaakt. In denken en in handelen.

Ik denk wel eens dat dat bewust gebeurt: een bevolking die niet nadenkt is makkelijker te manipuleren.

Want waarom zijn mensen wél bang voor een enkele moslim 'die misschien een mes op zak heeft' maar niet voor een blanke christen die gepakt is met 125 kilogram aan wapentuig en plattegronden van moskeeën, politiebureaus en voetbalstadions? http://www.ad.nl/ek-2016/fransman-opgepakt-met-arsenaal-wapens-voor-aanslag-op-ek~ad31f503/

Was Grégoire Mouteaux misschien wél onderwerp geweest van het 8 uur journaal indien hij Mohamed had geheten? Volgens justitie is niet duidelijk of hij van plan was terroristische aanslagen te plegen 'wie weet was hij gewoon van plan geweest de illegale wapenhandel in te gaan!' Ja, logisch.

Lees voor de gein eens de reacties onder het bericht over deze Fransman op de website van Telegraaf-dochter GeenStijl: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/extreemrechtse_aanslag_op_ek_v.html

En waarom is niemand bang voor een biertje? Elk jaar sterven ruim 3 miljoen mensen aan de gevolgen van alcohol drinken. Inderdaad: biermagnaat Freddy Heineken was in feite een harddrugsdealer.



Door terrorisme ongeveer 7000. En door pinda's 12.000 (stikken en allergie). Maar ja, 'feiten hebben niets met de werkelijkheid te maken', is dan het weerwoord van mensen die zich bang laten maken.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/