Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 01, 2021

Chantage!

'Als je van mij houdt, dan doe je dat voor mij.' 'Als je hier wil blijven werken zal je vanavond onbetaald overwerken'. 'Ja maar wij zijn toch vrienden?'

Persoonlijk reageer ik heel slecht op dit soort chantage. Mijn eerste neiging is dan ook per definitie om exact het tegenovergestelde te doen van wat er van mij wordt verlangd.

=====================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

======================================================

U kent de voorbeelden natuurlijk ook: 'Als je de kinderen wilt blijven zien, zal je meer alimentatie moeten betalen', 'Als je naar het verjaarsfeestje van je ex gaat maak ik het uit'.

Ik vind het onvoorstelbaar dat er mensen zijn die het normaal vinden om iemand die van hen houdt te chanteren.

Het is vaak ook nog eens gewoon dom want de relatie zal er door veranderen. In een vorm die voor geen van beide partijen prettig is. Je zult als je iemand chanteert misschien voor een keertje je zin krijgen maar daar staat tegenover dat je alle goodwill voor de rest van je leven kwijt bent: niemand zal jouw wensen ooit nog serieus nemen of een relatie met je willen aangaan. Is het dat echt waard?

Soms gaat het om een simpele wens als willen weten of de ander nog wel van je houdt. Dan zijn er betere methodes (wat dacht je van het vragen?) dan te appen: 'Ik wil geen contact meer met je.' 

Dan kun je later huilend beweren dat je dat niet meende maar dat het een test was 'om te zien hoe je zou reageren' maar het is gewoon dom. Inderdaad: iemands emoties als speelgoed gebruiken alleen maar om je zin te kunnen krijgen is gewoon dom.

Op welke manier is er wel eens met uw emoties gespeeld en wat was toen uw reactie?
'Dus omdat je wilde weten of ik nog steeds van je houd,
besloot je te spelen met mijn emoties.
Ben je écht zo dom?'