Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 21, 2011

Goed plan

Nog maar pas terug uit Baarn waar ik was voor de repetities van een nieuw TV-programma en morgen terug voor de daadwerkelijke opnames. En over TV-opnames gesproken: morgen is de eerste aflevering op Veronica te zien van de Nederlandse versie van M!LF (Man Liberation Front). Verder verklap ik er niets over, zelfs niet dat u mij kunt zien in aflevering nummer 4...

Een nadeeltje van werken is dat het kan leiden tot vermoeidheid. Maar toch ben ik liever aan het werk dan werkloos.

Werklozen zouden beloond moeten worden! Zij helpen immers ontelbaren (UWV, DWI, Uitzendbureaus, beheerders van vacaturebanken, headhunters) aan het werk. En werken is goed voor de economie. Net als de JSF. Maar het beste voor de economie is natuurlijk criminaliteit: Tienduizenden verdienen hier aan! Artsen, agenten, glasschade-bedrijven, verzekeringsinstellingen, psychotherapeuten, slotenmakers, talkshow-presentatoren, beveiligingsexperts...

Dus mensen die strijden tegen criminaliteit proberen moedwillig de economie aan gort te helpen. Weg met die lui! Laat ze bijvoorbeeld lekker voor het UWV of zo gaan werken, dan hebben we er geen last meer van.

Of we ontslaan ze allemaal en stellen ze te werk in het bedrijf van de broer van de wethouder die heeft bedacht dat het goed is voor werklozen als ze zouden werken. Niet betaald uiteraard maar met behoud van uitkering. Dat zal ze stimuleren om een beter betaalde baan te vinden.

Intussen kan des wethouders broer al die ingehuurde Poolse werknemers terugsturen naar Polen. Dan hoeven die hun familie niet meer langer te missen! Goed plan, toch?