Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 21, 2022

Nepnieuws is altijd angstaanjagend

In de kroeg die Twitter heet, draag ik mijn steentje bij aan het verwijderen van vervelende gasten. Net als in een reguliere kroeg accepteer ik racistische prietpraat niet, noch scheldpartijen. Noch tolereer ik het wanneer mensen worden veroordeeld om hun uiterlijk of (voorkeurs)gender. 

Uiteraard rapporteer ik ook mensen die anderen een nare ziekte of zelfs de dood toewensen. Zelfs wanneer de dader 'links' is en het slachtoffer iemand is die populisten nablaat en dat 'ik denk zelf na!' noemt. 

Ja, dat kost mij een half uur per week maar ik vind het de moeite waard; zo blijft Twitter een plek waar iedereen zich veilig kan voelen. Vooral als meer mensen dit zouden doen.

Zo doe ik dat thuis ook: iedereen mag zeggen wat-ie wil maar als wat je zegt ervoor zorgt dat anderen zich niet welkom voelen heb je de grens bereikt.

Af en toe lukt het mij zelfs een account te laten verwijderen dat zich vooral bezighoudt met het verspreiden van nepnieuws. Helaas is er niets te doen tegen mensen die zich te pletter vervelen en alleen maar stangen. Zij maken gewoon een nieuw account aan met nog meer cijfertjes in de naam. Wat is toch de aantrekkingskracht van opzettelijk mensen boos maken met geen ander doel dan hen boos maken? 

Kom op sociale media ook regelmatig mensen tegen waarbij ik denk dat het bijzonder jammer is dat er is bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg.
Behalve dat hier klinkklare - en aantoonbare - nonsens wordt verkondigd (waarom zouden 'ze' iedereen dood willen hebben? Wat gaan 'ze' dan doen als eenmaal iedereen dood is?'), wat zijn 'wordende moeders'? Ik denk dat het gaat om een vertaalfoutje van 'Yandex Perevodit' omdat 'Google Translate' niet meer werkt in de Russische trollenfabriek* waar veel nepnieuws op social media wordt verzonnen. 

*Geen grapje. Die bestaat. Letterlijk (klik). 

Opvallend is dat 'andersdenkenden' mensen met gezond verstand 'bang' noemen. Maar mensen met gezond verstand roepen niet regelmatig dat 'iedereen dood gaat!' 
Elk medicijn heeft bijwerkingen en voor een enkeling zal zo'n bijwerking helaas fataal zijn. Zoals een enkeling is omgekomen, juist door het dragen van een autogordel. Maar waar tegenover staat dat vele mensenlevens zijn gered door die autogordel.

Mensen die dit soort dingen schrijven hebben echt dringend psychologische hulp nodig. Het liefst ergens intern in een instituut waar lieve en begripvolle mensen hen de aandacht kunnen geven die zij zo hard nodig hebben:
Hoeveel is in 's hemelsnaam 1,4/2 miljard?
En wist u al dat wij vanaf 24 juli (een jaartal noemde deze mevrouw niet) meer ebs (zijn) gaan zien?

Voor wie denkt dat in Nederland veel onzin wordt verkondigd, kijk eens naar de VS. Daar resideert bijvoorbeeld een mevrouw (Kat Kerr (klik) die in de hemel is geweest. En daar een pamflet heeft gelezen waarin staat dat er massaal stemfraude is gepleegd en Trump dus nog steeds president is. Ook kun je in de hemel gezellig rondrijden op een sabeltandtijger (klik). Leuk! 'Trump is door God zelf gekozen omdat hij slim is en niet omgekocht kan worden.', vertelt Kat Kerr met een stalen gezicht in dit filmpje (klik). Ofwel gelooft zij dat, danwel heeft de wereld een geweldige actrice gemist.

Mensen die graag schreeuwen 'Iedereen heeft recht op mijn vrije meningsuiting!' vergeten dat ook anderen rechten hebben. Het recht om hen de mond te snoeren, bijvoorbeeld.
Met Alex Jones (klik) die voor de rechter toegaf jarenlang gelogen te hebben en bewust nepnieuws te hebben verspreid verdwenen van de ene op de andere dag bijzonder veel nepnieuwsberichten van sociale media. Letterlijk miljoenen aanhangers van de bekende complotverspreider Alex Jones lieten hem virtueel een betonnen parachute imiteren.

Zelfs Robert 'de Nederlandse Alex Jones' Jensen heeft zijn grote voorbeeld keihard laten vallen. Het is al weer enige tijd geleden dat hij op Twitter iets zei over zijn grote held. 


Heel gek: wanneer een bekende populist als Alex Jones een ordinaire oplichter blijkt te zijn, heeft hij zomaar opeens bijna geen medestanders meer.  Hetzelfde lot zal ook Robert Jensen beschoren worden. Ook hij zal eerdaags zijn geloofwaardigheid verliezen. Zelfs onder mensen die 'in de Here' zijn, zoals dit groepje mensen (klik). 

Toch wist Alex Jones mensen ervan te overtuigen dat de vermoorde kinderen bij 'Sandy Hook' helemaal niet dood waren en hun rouwende ouders slechts 'crisisacteurs', ingehuurd door 'hen' om de verkoop van wapens moeilijker te maken. 

En nog steeds geloven velen dat soort nepnieuws:

In Australië overleed een kind van twee 'plotseling en onder mysterieuze omstandigheden na volledig te zijn gevaccineerd!'.  Behalve dat het kind inderdaad twee was en dood is, is de rest onzin (klik). Met opzet verspreid door een nepnieuws-website. Zo worden in Autralië kinderen van jonger dan vijf niet gevaccineerd met een anti-corona vaccin. De leugens worden verspreid, puur om miljoenen lezers zover te krijgen om op de advertenties op de website te klikken.

Nepnieuws is 'big business'. Dat weten ook volksmenners als Willem Engel van Marc van de Oever (van Farmers Defence Force) die tonnen in euro's binnen halen 'voor mijn website en rechtszaken en zo' en aan de verkoop van diverse producten.

Nepnieuws wordt altijd bedacht om mensen angst aan te jagen. Leuk nepnieuws bestaat niet.Zij hebben de kunst afgekeken van Mike 'The Healthranger' (klik) Adams die al jarenlang met bangmakerij goedgelovige mensen miljoenen afhandig maakt 'want alleen met de vitamines uit mijn webshop ben je goed beschermd tegen 5G-straling en chemtrails en zo!' Dat mensen exact dezelfde vitaminipreparaten elders kunnen aanschaffen voor minder dan 10 procent van de prijs doet niet ter zake 'want alleen die van The Healthranger werken écht!' Inderdaad werken de producten van Mike The Healthranger' Adams goed tegen chemtrails. Want die bestaan niet.

Nepnieuws hoeft maar op een enkele nepnieuws site te staan om door tienduizenden te worden verspreid met de mededeling 'ik deed zelf onderzoek!'. 

Een enkele populist beweert iets en zomaar opeens en helemaal vanzelf hebben diens duizenden [schapen] [volgelingen] [aanhangers] fans exact dezelfde gedachte. Het valt een beetje op.


Zijn mensen dan echt zo dom dat zij zich tot het kopen van producten en diensten die met oude marketingtrucs worden verkocht? Nou en of. Als u en ik in de woonkamer om ons heen kijken en tien willekeurige producten of diensten aanwijzen, zitten daar gegarandeerd een paar bij die wij niet nodig hebben om in leven te blijven. 

Mensen met beschadigde amygdalae zijn nóg makkelijker te manipuleren dan u en ik. Zij geloven vrijwel alles. Als het maar uit hun eigen 'bubbel' komt. In de amygdalae huist 'het stemmetje in je hoofd'. Daar wordt het onderscheid gemaakt tussen reëel en ingebeeld gevaar en daar zit ook de redelijkheid.

Niet voor niets blijken bij veel wappies de amygdalae beschadigd. Ofwel door een geboorteafwijking, dan wel door een klap op het hoofd, dan wel (en best vaak) door jarenlang overmatig gebruik van alcohol en/of andere drugs.

Marketingmensen die zich voordoen als 'Leiders van Het Volk' zijn niet meer dan op geld beluste marketeers die mentaal gehandicapten oplichten. Nepnieuws is vooral een verdienmodel (klik).

Ook rond de 'Boerenopstand' wordt veel geld verdiend met het opzettelijk verspreiden van leugens. 
U kunt die natuurlijk ook geloven en verspreiden óf u leest een artikel (klik) waarin staat wat de ware reden is van de ontevredenheid van de boeren zonder een paar van hen rijker te maken dan zij al zijn.

Zo liet Marc van den Oever van Farmers Defence Force geld dat bedoeld was voor de stichting 'per ongeluk' uitbetalen op de bankrekening van zijn eigen bedrijf. En krijgt hij veel geld binnen met de verkoop (klik) van hoodies en sokken. Geen cent daarvan gaat naar het goede doel of naar collega's in nood. Nope, al het geld dat Marc van den Oever van Farmers Defence Force binnen krijgt gaat naar de armen: zijn linker en zijn rechter.

Diverse personen en instellingen verspreiden nepnieuws en verdienen (klik) aan donaties en het verkopen van - bijvoorbeeld - anti 5G- producten. Geen van hen wilden vragen beantwoorden als: 'Wat is de exacte onderbouwing van de ideeën die jullie verspreiden?' en 'Wat gebeurt er precies met het geld dat jullie binnen krijgen?' Voorop in die processie loopt in Nederland Willem Engel. Als voorzitter, secretaris én penningmeester is Willem Engel welgeteld de enige persoon ter wereld die precies weet wat er gebeurt met de donaties die binnen komen bij Viruswaarheid.

Van een deel van de donaties (€50.000) kocht Willem Engel een lapje grond in Spanje (klik) maar wat er met de rest van het geld is gebeurd?

Recent verspreidden goedgelovigen het nieuws dat er op 24 september 2022 (klik) iets wereldschokkends zou gaan gebeuren. Vraagje aan mijn lezers: waar was u toen u op 24 september het door bange mensen aangekondigde 'verschrikkelijke nieuws!' vernam?

===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels