Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 31, 2011

Organisatie-comité

Seksschandalen, we smullen ervan! Natuurlijk die rond "DSK", maar zeker ook die rond premier Berlusconi. Hoe deze Italiaanse maffioso macho zichzelf verdedigde vind ik overigens briljant: "Ik kan geen sex hebben gehad met een 17-jarige prostituee want in dit land kun je pas vanaf 18 jaar prostituee zijn."

Net als in Italië is er ook in ons land precies één politicus die altijd gelijk heeft, ook als dat niet zo is. Maar "ons Geert" kun je zeker geen macho noemen.

De voorzitter én enig lid van de PVV zit met een dilemma: enerzijds moet hij natuurlijk de bekende bestrijder van de Islam in Europa, Ratko Mladic, met hand en tand (laten) verdedigen (door Bram Moszkowicz?) maar aan de andere kant zal Servië nu mogen toetreden tot de EU, wat dat land 1 miljard euro per jaar zal opleveren aan internationale (en dus ook Nederlandse) fondsen. Het was vooral Nederland dat zei: "Servië mag pas in de EU als die beroemde moslim-basher is uitgeleverd".

Nog zo lekker dubbel van Wilders: Hij heeft niets tegen moslims. Sterker nog: je mag van hem best moslim zijn, zolang je de islam maar niet aanhangt...Natuurlijk: dat is net zoiets als van een christen te verlangen om alles wat in de Bijbel staat te verwerpen. Of van Cornald Maas te verlangen dat hij best homo mag zijn, zolang hij maar stopt met fan zijn van het Songfestival. Onmogelijk dus.

Zoiets als fietsen zonder de pedalen te mogen rondtrappen of vrijwilligerswerk doen met een bijstandsuitkering: doe je geen vrijwilligerswerk dan doe je niet je best om in het arbeidsproces te blijven en wordt je uitkering gekort; verricht je wél vrijwilligerswerk dan ben je de uren dat je dat werk doet niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt en wordt je uitkering gekort.

'Grappige exportprodukten heeft Nederland ook: Sieneke, Joran vd Sloot, PVV...' was de tweet die Cornald Maas zijn baan bij de Tros kostte. U weet wel: dat is die omroep die het satirische programma 'Dit was het Nieuws' opeens te links vond. Het zou niet appeleren aan de smaak van Henk en Ingrid, de vaste PVV-aanhangers. Met mijn excuses aan de meelezende anonieme PVV-fans voor het gebruik van het 'dure' woord 'appeleren'.

Ach, laat ik er ook maar over ophouden. Kent u Pim Fortuin (De naam "Fortuyn" had hij zelf verzonnen: dat oogde wat sjieker) nog? Miljoenen Nederlanders zagen in deze man degeen die ons zou bevrijden van "het juk" van de Islam (Heeft aan u ooit een moslim zijn wil opgelegd? Nee, maar diverse dominees en pastors hebben dat wél geprobeerd!). Tienduizenden rouwden om zijn dood, duizenden tekenden het online condoleanceregister en honderden waren bij zijn begrafenis. En hoeveel mensen waren aanwezig bij de laatste herdenking van de afschuwelijke moord op deze roemruchte politicus? 12?

En dat was dan nog inclusief de acht leden van het organisatie-comité.