Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 21, 2016

Oproep aan wapenliefhebber Kim S.

Discussie: 'Meer Amerikanen worden doodgeschoten door kleuters dan door terroristen.'
-'Ja maar dat zijn maar feiten. Vuurwapens zijn nodig tegen terroristen!'

Die miljoen wapeneigenaren in New York (gok ik): wat deden zij met hun pistolen en geweren toen terroristen de WTC torens neerhaalden op '9/11'?

'Kim S.' (volledige naam niet bij redactie bekend) plaatste deze reactie bij een redelijk oud stukje van mij over wapenbezit http://terrebel.blogspot.nl/2015/11/virtueel-gesprek-met-een-wapenliefhebber.html en ik wilde u die reactie niet onthouden. Temeer omdat ik groot voorstander ben van hoor en wederhoor:

"Mijn hobby is klein en stil, ik val er niemand mee lastig, éénmaal per week ga ik naar de schietclub en ben daar een uurtje bezig met schieten, het veilig omgaan met een vuurwapen vereist discipline en het schieten zelf vereist concentratie, dit maakt het voor mij een ontspannende en uitdagende hobby. Ik merk inderdaad aan de reacties van mensen rondom mij dat er mensen zijn die het bezitten van vuurwapens stigmatiseren en veroordelen zonder verder te kijken naar de mensen en de hobby er achter. U schrijft dit stukje over mijn hobby daarom vraag ik u, kent u zelf wapenliefhebbers? Heeft u het zelf ooit geprobeerd? Of oordeelt u blind?
Ik weet dat ik hier waarschijnlijk geen begrip moet verwachten en dat ik veroordeeld zal worden voor mijn mening, maar ik vind het spijtig dat u uzelf laat leiden door angst en de media. Ik vraag u dan ook kijk eerst naar de mensen voor u oordeelt over hen en hun hobby.
Met vriendelijke groet "een niet virtuele wapenliefhebber"

Eerlijk gezegd denk ik dat Kim S. mijn stukje niet echt goed gelezen heeft. Ik weet zeker dat Kim S. (net als vele anderen) zeer verstandig met hun pistool omgaan op de schietbaan maar het ding thuis netjes en ongeladen in een kluis bewaren, zoals het verstandige wapeneigenaren betaamd. Ik hoop dat Kim nog even wil reageren. Al is het maar omdat ik een goede discussie waarbij beide partijen uiteindelijk nader tot elkaar komen altijd zeer op prijs stel.

=========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/