Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, februari 09, 2012

Lichten

Eerder vanavond werd ik 'geblockt' door de anonieme laffe PVV-aanhanger waar ik gisteren hier over 'sprak'. Maar niet nadat hij mij een eeuwigheid brandend in de hel toewenste. Uiteraard bedankte ik hem netjes voor de tijd en aandacht die hij aan mij besteed had en wenste hem een prettige voortzetting van zijn leven.

Verder vandaag een klimgordel geregeld, een thema-avond over eetstoornissen bijgewoond (Waarover later meer: het ging ook over verslavingen en depressies. Erg gezellig.), gestofzuigd en een wasje gedraaid. De thema-avond was op een andere lokatie dan wij gewend waren omdat het buurthuis waar het eerst was is gesloten in verband met gemeentelijke bezuinigingen.

De VVD en het CDA vinden dat er best bezuinigd kan worden op het Openbaar Vervoer 'want de verschillende partijen gaan dan vanzelf beter samenwerken en verbeteringen bedenken'. http://www.nu.nl/politiek/2732298/bezuinigingen-maken-ov-uiteindelijk-beter.html

Een enorme hoop stierepoep natuurlijk want volgens deze zelfde logica uit de koker van Charlie Aptroot zou men ook makkelijk de salarissen van kamerleden met tien procent kunnen korten. Immers: als men met minder geld moet toekomen gaat men vanzelf efficiënter werken?

De gemeente Amsterdam werkt aan zelfverrijking. Door een overeenkomst met zorgverzekeraar Agis haalt de gemeente miljoenen extra euro's binnen. Zogenaamd om mensen met een minimum-inkomen te helpen aan een goedkope ziektekosten-verzekering maar in wezen door hen op te lichten. Vorig jaar nog leek het zo'n leuk alternatief: laat je verzekeren via de gemeente en betaal geen eigen risico.

Dat klinkt best aardig. Wat de wervende folder echter 'vergeet' te melden is dat kosten voor fysiotherapie niet meer worden vergoed voor hart- en reuma-patiënten. Stel dat een reuma-patiënt éénmaal per week naar fysiotherapie gaat à 35 euro per keer, dan is die patiënt 1820 euro kwijt op jaarbasis. De kwijtgescholden eigen bijdrage ("van maar liefst 220 euro!") is dan opeens niet meer zo veel.

Vaste lezers weten dat ik mij beraad op een brief aan de gemeente om hen erop te wijzen dat het - zacht gezegd - niet erg netjes is om mensen die het toch al beroerd hebben bewust op te lichten.