Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 28, 2012

Onthouden

12 September op het CDA stemmen is zoiets als de airco hoger zetten: je denkt de oplossing in handen te hebben maar in feite heb je de oorzaak te pakken. Ga maar na: airconditioning is goed voor zo'n 40 procent van de schade aan de ozonlaag. Door die schade warmt de aarde op en omdat het warmer wordt zet men de airco hoger.

De afgelopen decennia heeft het Christen Democratisch Appèl er een zooitje van gemaakt maar nu zeggen zij de oplossing te zijn voor de wanorde die zij zelf hebben veroorzaakt. 30 Jaar lang hadden Jan Peter Balkenende, Sybren Buma en hun partijgenoten de mogelijkheid om van Nederland een fijn en prettig land te maken voor al haar inwoners. En 30 jaar lang heeft het CDA elke mogelijkheid om dat te doen aan zich voorbij laten gaan.

Toen mocht de VVD het even proberen maar in de tijd dat Mark Rutte glimlachend in de kast bleef zitten is de werkloosheid alleen maar gestegen en onze exportpositie verslechterd.

Zouden de socialisten onder Emile Roemer het zoveel slechter doen? Om dat te onderzoeken stuurde het Financiële Dagblad journalisten naar Boxmeer waar de SP de scepter zwaaide. Ondervraagde ondernemers gaven over het algemeen aan blij te zijn met de Socialistische Partij "Want zij luisteren tenminste naar álle burgers en dus ook naar ondernemers!"

Zelf ben ik burger èn ondernemer. Zelfstandig ondernemer zelfs. Al kan ik het - net als alle andere mensen - niet allemaal zelf. Zonder de steun van m'n moeder, de bank, m'n kinderen, vrienden, buren, collega-ondernemers en m'n vriendin zou het allemaal veel moeizamer gaan.

Bijvoorbeeld het werken in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Zonder dat mijn tijdelijke werkgever mij de opdracht gaf en zonder mijn vriendin die achter het stuur zit was ik er waarschijnlijk nooit gekomen! Het heeft wel wat, hoor, van die plaatsen waar de klant een wildvreemde achterlaat bij de laptop en ervan uitgaat dat zowel de vreemdeling alsook de laptop er nog steeds zijn als-ie terugkomt van koffie halen. En zo hoort het natuurlijk ook eigenlijk.

Laatst waren wij in Oss en omdat wij toevallig in de buurt waren reden wij even de straat in waar het huis stond waar ik 41 jaar geleden met m'n broer en m'n moeder in woonde. Ik kon mij niet heel veel herinneren want ik was drie jaar oud indertijd. Wel wist ik nog ongeveer waar de supermarkt was. Toen een Spar, tegenwoordig een Aldi.

Grappig niet, wat je uit alle momenten in je leven weet te onthouden?