Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 10, 2015

Goed nieuws en Kattenlog

Mexico staat op het punt marihuana uit de illegaliteit te halen. Goed nieuws voor gebruikers, minder goed nieuws voor de lokale politici drugsbaronnen. Het aantal moorden in Mexico zal significant dalen. En nee, van wiet roken ga je niet dood, wát Fox News ons ook probeert te vertellen.


(Voor wie het weigert te geloven: het is aantoonbaar dat wereldwijd dagelijks meer mensen sterven aan een overdosis alcohol dan per millennium (...) aan een overdosis wiet.)

Goed nieuws voor de bijtjes en de bloemetjes dan! Het heeft even geduurd maar ook onze overheid begint te beseffen dat wij maar één planeet hebben en legde een 'snelweg' voor bijen aan.

Goed nieuws voor mensen die graag PVV of VVD stemmen: volgend jaar mogen zij maar liefst 130 kilometer per uur rijden waar nu nog 120 km/u is toegestaan. Dat betekent een tijdswinst op sommige lange trajecten van maar liefst 40 hele seconden! Maar alleen als er geen ander verkeer is op dat moment.

http://nos.nl/op3/artikel/2067271-120-of-130-kilometer-per-uur-maakt-dat-zo-n-verschil.html
https://milieudefensie.nl/maximumsnelheid/alle-argumenten-op-een-rij

(Met name mensen die goede argumenten hebben waarom 130 kilometer per uur mogen rijden (in de praktijk wordt dit door files en zo nauwelijks gehaald in de praktijk, net zo min als 120/u nu) zoveel beter is dan een maximum snelheid van 120 kilometer per uur, verzoek ik te reageren.)

Uit gedegen onderzoek blijkt overigens dat er op trajecten waar weinig tot geen verkeer is (bijvoorbeeld op lange rechte stukken waar men nu al 's nachts lekker 130 mag scheuren), minder auto-ongelukken plaatsvinden dan op wegen waar veel auto's rijden, bochten en kruispunten zijn. Waarmee het 'bewijs' is geleverd dat juist langzaam rijden tot meer ongelukken lijdt. Goh.

Wat mensen die PVV, VVD, CDA en PvdA stemmen vast ook geweldig vinden (naast non-logica toepassen waar en wanneer dat zo uitkomt) is dat een grote groep asielzoekers die ons land binnen komen voor hulp direct in de gevangenis terechtkomen: de Koepelgevangenis Scheveningen is aangewezen als opvanglocatie. Huh? Maar al die gevangenen dan? Simpel feitje: de laatste jaren daalt de criminaliteit in Europa, óók onder allochtonen en óók in Nederland. Dat is natuurlijk écht goed nieuws! Mensen hoeven dus niet langer bang te zijn voor 'de stijgende criminaliteit van de laatste jaren'. Die bestaat namelijk niet. Ik weet het: cijfers en feiten hebben volgens sommigen niets met de werkelijkheid te maken maar weldenkende mensen zijn een andere mening toegedaan. En gelukkig maar.

 Wil je in bed stappen, ligt er een Zwarte Vlek onder de dekens!
Maneki Neko is gefascineerd door de badkuip. Vooral als daar water in zit.

De zelfbedachte 'lolcat' van deze week:

'Wij helpen je onvoorwaardelijk! Als je aan onze eisen voldoet.'