Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 08, 2011

Genieten

Vandaag ben ik verder gegaan met het verwerken van mijn administratie en heb ik het huis wat lopen schoonmaken. Intussen verder gegaan met het op de harde schijf zetten van mijn cd-collectie, overleg plegen met een casting-agent en nog zo wat. Vanavond weer even repeteren voor de nieuwe show en dan zit de dag er weer op. Morgen wordt het een drukke dag met een fotoshoot, dan het presenteren van een thema-avond om vervolgens een stukje cabaret te brengen in een kraakpand. Apart stukje geschiedenis, dat kraken...

Als er iets is dat wij hebben geleerd van de geschiedenis dan is dat wel dat wij niets hebben geleerd van de geschiedenis. Bijna iedereen maakt op een dag een fout die hij of zij zelf al eerder maakte of dezelfde fout die anderen al hebben gemaakt. Zo weten wij al heel lang dat roken slecht is voor ons, net als te weinig slaap of met één voet op een opstapje staan om de gordijnen op te hangen omdat we te lui zijn even af te stappen en het ding 50 centimeter te verplaatsen. Bijvoorbeeld.

Als er vandaag een drug op de markt zou komen die zeer verslavend is, zowel fysiek als mentaal. Als binnen de kortste keren een miljoen inwoners van Nederland in meer of mindere mate niet meer zonder het spul zouden kunnen. Als uit onderzoek zou blijken dat het zes keer per week gebruiken zou leiden tot 45 procent meer kans op hart- en vaatziekten. Als het per dag tientallen slachtoffers zou maken in het verkeer, vooral onder jonge kinderen. Als het zou leiden tot geldgebrek (en dus vaak crimineel gedrag) onder zware gebruikers. Wat zou de overheid dan doen met dat spul? Er miljoenen per jaar aan verdienen?

En toch is dat precies wat er aan de hand is met alcohol.

Alle drugs zijn slecht. Dus wèg met koffie, alcohol en tabak!

Toch?

De overheid adviseert mensen om voorzichtig te zijn met groentes vanwege de dood van iets meer dan 20 mensen door de EHEC-bacterie. Maar de overheid zal nooit de consumptie van alcohol hard ontraden, hoeveel doden ook dagelijks te betreuren zijn door gebruik van dat gevaarlijke gif. En toch kunnen wij er mateloos van genieten...

Voor de liefhebbers: sinds kort is er een (gratis) app te downloaden zodat Nokia-gebruikers mijn mijn blogs makkelijker kunnen lezen.