Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 28, 2013

Internet


Woensdag het eerste witbiertje van het jaar gedronken op een terras op de eerste warme dag van het jaar. Donderdagmorgen na fysiotherapie een paar uren op kantoor gewerkt en 's avonds model gespeeld bij een fotoshoot. Terwijl het ook donderdag heus terrasweer was, was ik vrijdag blij dat ik mijn winterjas nog niet had opgeborgen. Het was toen namelijk prachtig weer om binnen te blijven en te genieten van een herfstbok.

Vrijdagmorgen weer aan het lijf gewerkt met een uurtje aquajoggen en daarna fijn thuis gewerkt. Des avonds gezellig gegeten met mijn vriendin en een vriend. Zaterdag slenterden wij over de markt en vandaag bezochten wij met de kinderen de Samoerai-tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam waarna wij iets nuttigden met een vriendin die stomtoevallig Rotterdamse is.


Die Japanners hebben toch maar een rijke cultuur! Hoe was dat bij ons rond het jaar 750? Helaas liet de tentoonstelling alleen maar zien hoe het ging bij de Japanse elite. Geen idee hoe en of de gewone bevolking aan kunst en cultur deed.

Maar stelt u zich eens voor dat de televisie aan het begin van de Middeleeuwen al was uitgevonden; dan hadden mensen nooit maanden besteed aan het maken van een harnas, een wandkleed, een toneelstuk of een zandmandala. Bijvoorbeeld.

En wat zou u doen wanneer u als gemiddelde Nederlander niet 5 uren per dag zou doorbrengen met TV of internet?