Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, november 14, 2009

Thuis

Vandaag lekker een paar wasjes gedraaid, een beetje lopen opruimen en met m'n zoon naar de Kringloop-winkel geweest om daar een colbert voor hem te halen om volgende week te dragen. Daarna even nar de kleermaker om het kledingstuk wat beter passend te krijgen en vervolgens een paar oliebollen gescoord.

Ook als je niet veel geld hebt kun je een bijzonder leuke dag hebben.

Bij velen sta ik bekend als optimist maar natuurlijk heb ook ik m'n "duistere" momenten. Angst, stress, frustratie...ik ben er niet onbekend mee al zijn het geen vrienden van me.

Sinds een flink aantal jaren probeer ik te leven volgens een paar eenvoudige regels die hier en daar af en toe herhaald worden in de hoop dat anderen er wat aan hebben. Het leven is tenslotte al zo kort dus waarom zouden we het onszelf niet leuk maken? Alleen jammer dat er zo weinig tijd is om alle leuke dingen te doen. En dus maken wij keuzes.

Er zitten zelden voldoende uren in een dag maar gelukkig komt er meestal een volgende.

Een pessimist is bang dat de wereld vergaat terwijl een optimist daar vanuit gaat en daarom van elke dag geniet.

Af en toe genieten van een avondje TV-kijken doe ik niet zo vaak maar wel graag. Laatst viel het mij weer op dat de reclameblokken op de commerciële zenders iets meer dan zeven minuten duren. Precies de tijd die je nodig hebt om even te plassen en buiten een sigaretje te roken!

Toen ik dat zo bedacht vroeg ik mij opeens af: Zijn het alleen maar mannen die van hun vrouw niet binnenskamers mogen roken of gaat het dan ook om vrouwen die van hun man binnen geen sigaretje mogen opsteken? Wat denkt U en hoe zit dat bij U thuis?

Deel dit bericht