Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 15, 2016

Plezier (Een verhaaltje in de serie: 'Opa vertelt')

Ook vandaag stond zijn burgerservicenummer niet op het grote bord. Misschien morgen. Hij haalde zijn schouders op en sloot achter in de rij aan. Klaar om zijn bonnen voor die dag te ontvangen. Ooit zou hij toch wel een baan krijgen?

Van een vriend had hij gehoord dat een vriend op een dag zijn BSN op het grote bord zag verschijnen en nu dolgelukkig is als hondenuitlater van een manager van één van De Grote Drie. Misschien kon hij op een dag wel chauffeur worden! Onbetaald natuurlijk want betaalde banen was iets van vroeger, van voor de Participatiewet.

Hij glimlachte om zijn vers ontworpen dagdroom en dat viel één van de Bewakers op: 'Hé, wat mot dat!? Waarom heb jij plezier!?'

=====================================

Meer lezen? Mijn auteurspagina

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.