Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 03, 2010

Loondispensatie

Gisteren m'n nagels geknipt, de administratie gedaan, wat werk verricht voor een klant, samen met zoon zijn oma haar nieuwe PC bezorgd en een avondje opgepast op m'n vaste oppas-baby.

Vandaag een aura-healing ondergaan (Aanrader! Meer weten? Even vragen.) waar ik om half drie van thuiskwam, van kwart voor drie tot kwart over drie een vriendin op visite gehad en van vier tot half zeven bij m'n webmaster gezeten (En nu bijna opgelucht dat een buurvrouw voor vanavond heeft afgezegd).

Op de terugweg liep ik langs de lokale bibliotheek en bedacht mij toen hoe weinig ik daar eigenlijk langs ga.

'Henk en Ingrid' weten niet eens waar de lokale bibliotheek ís en gaan nooit naar een klassiek concert. Dus kun je orkesten en bibliotheken best afschaffen, vinden Rutte, Verhagen en De Grote Gedoger.

Pas dan maar op heren, want Henk luistert veel liever naar zijn eigen gezeik in de pauze van het voetballen dan naar politici. Wat 'Henk en Ingrid' betreft kan ook de politiek best afgeschaft worden.

'Henk en Ingrid' staat voor het deel van de bevolking dat wordt gezien als 'echte Nederlanders'. Helaas voor Wilders bestaat de echte Nederlander helemaal niet, al zal een deel van de bevolking zichzelf als ware Nederlander beschouwen. Maar elk individu doet dat weer op z'n eigen manier.

Neem nu die Feyenoord-aanhangers die laatst hun clubliefde uitten door stenen te gooien naar politie-agenten. Stuk voor stuk echte individuen die graag laten zien dat zij individu zijn door alle 2.000 hetzelfde jasje te dragen met daaronder een spijkerbroek van allemaal hetzelfde merk met daaronder bijna allemaal dezelfde gympen en op het hoofd allemaal een petje van hetzelfde merk...'Kijk ons eens individu zijn!'

De kleding-industrie is ontzettend blij met dit soort mensen en volgens geruchten zijn er bij elke supportersvereniging een paar fans die gratis bodywarmers krijgen van een bepaald merk in de hoop dat hun vrienden op dezelfde manier hun individualiteit willen uiten.

De kleding-industrie houdt nog steeds geen rekening met gehandicapten. Hoewel, laatst zag ik op TV een jongen in een shirt met maar één mouw. Zou die speciaal ontworpen zijn voor mensen die maar één arm hebben? Hoe dan ook: Wethouder van Es van GroenLinks heeft besloten dat Amsterdam mee gaat doen met een proef in loondispensatie. Huh, wat is dát nou weer!? Dat is een plannetje van onze overheid om gehandicapten verplicht te laten werken voor een salaris dat onder het minimum loon ligt. Gehandicapten zouden minder produktief zijn.

Helemaal gelijk natuurlijk. Iedereen hoort het meteen als-ie een klantenservice-medewerker aan de telefoon heeft die in een rolstoel zit. Rolstoelers praten veel lager. Of zoiets. En natuurlijk werken de handen van een één-ogige caissière minder goed en kan zij daarom minder artikelen per uur scannen.

En iemand die verlamd is en uitsluitend nog de linkerhand kan bewegen is maar voor 90 procent afgekeurd en kan dus nog prima voor tien procent werken. Als hij of zij dat weigert gaat er gewoon tien procent van de uitkering af.

Heel logisch allemaal want iedereen weet toch dat een gehandicapte lagere woonlasten heeft?

Deel dit stukje