Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 14, 2024

Wat doet u voor uw geld?

Wie is de hardere werker: de persoon die zes uren lang heen en weer rent en daarbij steeds een baksteen van de ene kant van de bouwplaats naar de andere brengt? Of de persoon die kalmpjes bakstenen stapelt in een paar kratten en die twee uurtjes later op het dooie gemakkie met een vorkheftruck verplaatst? De ene heeft zes uren gewerkt en de andere 'maar' twee. Maar de persoon die zes uren hard werkt is eerder en vaker ziek dan de persoon die twee uren lang efficiënt werkt.

Wat verstaat u onder 'hard werken'? En is dat wel zoveel beter dan níet 'hard werken'?

==============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=================================
Wat doet of deed u eigenlijk precies voor werk? Want een beroepstitel zegt niet zoveel. Wat doet bijvoorbeeld een 'controller' precies? Of een 'manager'?
Wat doen de 'adviseur corporate finance', de 'verspaner' en de 'springmeester'?

Verkopers hoeven niet te reageren (maar mag natuurlijk wel) maar lijken mij mensen die (onroerende) goederen en/of diensten verkopen.

Ik zou een slechte verkoper zijn. Met name wanneer ik persoonlijk het nut van de dienst of het product niet zie. Wie mij inhuurt om abonnementen op datingsites te verkopen doet dat alleen maar om het bedrijf failliet te laten gaan.

Als Office Manager bij verschillende bedrijven bestelde ik kantoorartikelen, verwerkte in- en uitgaande facturen in een boekhoudsysteem, heette klanten en leveranciers welkom waarbij ik ook een kort praatje met hen maakte, nam de telefoon aan en hield de voorraden van ingrediënten en eindproduct bij in een administratief systeem. Een soort van Excel, als dat u wat zegt.

Als Groepsleider Kinderopvang haalde ik kinderen van twee verschillende basisscholen op, regelde wat eten en drinken voor ze, verzon en deed spelletjes, troostte en complimenteerde hen, wist bij een paar kinderen verborgen talenten naar boven te halen, schakelde één keer maatschappelijk werk in omdat ik mij grote zorgen maakte over een kind en diens thuissituatie en hield het kasboek bij van de betreffende Naschoolse Opvang.

Als politicus vergaderde ik veel over ingewikkelde stukken die wij te lezen kregen en regelde - niet alleen - meer groen en kleine speelpleintjes in de wijk.

Als schrijver schreef ik ondermeer columns voor een lokale krant en bracht ik misstanden aan het licht terwijl ik als creatief schrijver diverse verhalen-/gedichtenbundels uitbracht maar ook beleidsstukken 'vertaalde' naar 'Jip en Janneke' taal.

Als entertainer vermaakte ik mensen op festivals, bedrijfsfeesten en in nachtclubs waarbij ik soms dreigende situaties hielp de-escaleren.

Als acteur mocht ik meespelen in musicals, televisiereclames, een kinderserie, een youtube-serie en (korte) speelfilms.

Welke beroepen heeft u zoal uitgeoefend en wat deed u dan feitelijk?