Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 20, 2018

De wil van de meerderheid

De overheid moet doen wat de meerderheid van de bevolking wil! De meerderheid van de bevolking wil liever geen belasting betalen. De meerderheid van de bevolking vindt dat verkeersregels vooral voor anderen gelden en niet voor hen. De meerderheid van de bevolking vindt dat regels moeten worden afgeschaft wanneer zij er last van hebben én dat er meer regels moeten komen waar anderen zich dan verplicht aan moeten houden.

Die utopische vorm van democratie wordt dan echt wel een zooitje. Kan dat wel werken, zo'n extreme democratie waarbij elke beslissing aan 'het volk' wordt voorgelegd en de overheid verplicht de wet moet uitvoeren waar de meeste burgers voor gekozen hebben?

Bent u zelf voor of tegen zo'n systeem?
En als u zelf tot de minderheid behoort?

======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/