Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 31, 2024

De week voorbij

Meeleven kan ook als het niet lukt: "Ik kan mij daar niets bij voorstellen. En denk dat ik daar blij mee moet zijn. Wil je er meer over vertellen?" Je hebt niet alleen iemand een luisterend oor geboden maar verbetert ook je eigen algemene ontwikkeling. Persoonlijk vind ik het ook gewoon grappig om bijvoorbeeld het gezicht van de huisarts te zien bij mijn vraag: 'Hoe gaat het met jou, eigenlijk?'

Knoopt u wel eens praatjes aan met onbekenden? Of houdt u het liever bij contact met mensen die u al kent?

============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

============================
Maandag had ik nog wat last van 'Weltschmerz'; een hoofd zó vol dat het 'leeg' leek. Leven met een ontbrekend filter. Is dit het waard om over te schrijven en na te denken? Dit misschien? Of dit? Dit of dit? Oprecht advies: let op uw mentale gezondheid bij het klikken op de internetverwijzingen. Kijk de foto's en filmpjes bijvoorbeeld samen met uw kind. Dat ik jarenlang ervaring heb met het verwerken van tientallen gedachten tegelijk per seconde is geen goede reden om dat óók te proberen.

Terwijl 'normale' mensen zich schijnbaar eenvoudig op en enkel doel kunnen blijven richten, wil ik alle informatie die bestaat verzamelen over een zijspoor. Dit filmpje legt helder uit hoe (niet dus) dat werkt bij mij.


Heb op 'normale' dagen al moeite om mijn gedachten op de rails te houden maar deze periode was het lastiger dan anders. "When your train of thought has left the station and you forgot to board", merkte een vriend - mijns inziens terecht - op. Ik zou zelfs nog wat verder gaan: soms gaan mijn gedachten zó snel dat zij sneller zijn als zij niet op de gedachtentrein stappen maar zelfstandig vooruit razen.

Natuurlijk is het verschrikkelijk dat de haven waarvandaan eerdaags de Israëlische tankers naar Europa en de Verenigde Staten zullen varen vanuit de 'provincie' Gaza letterlijk wordt gebouwd op de lijken van de voor hebzucht vermoordde Palestijnen. Heel fijn dat de VN nagenoeg unaniem (de VS wilde haar sponsors niet beledigen en stemde niet. Om Bibi te kunnen zeggen: 'Wie haben es nicht gewußt.') stemde voor een staakt-het-vuren in Gaza. Uiteraard zullen de zionisten zich er niets van aantrekken. Of anders wel even regelen dat 'H@mas' de wapenstilstand verbreekt. Het zou niet voor het eerst zijn dat Netanyahu de bekende terreurorganisatie iets laat doen waar hij en zijn zakenvrienden profijt van hebben: Netanyahu Enabled Transfer of $1 Billion to Hamas? 

Nog maar in 2019 vertelde Bibi voor het oog van de camera's in de Knesset (het Israëlisch parlement) letterlijk:  “Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state has to support bolstering Hamas and transferring money to Hamas … This is part of our strategy – to isolate the Palestinians in Gaza from the Palestinians in the West Bank.”. Korte vertaling: "Wie tegen de Palestijnen is, moet H@mas steunen."

Terwijl dit allemaal gebeurt (en meer) heb ik persoonlijk te maken met werk, een uitkering, sollicitatieplicht, achterstallig huishouden, diverse onafgemaakte projecten en buren en vrienden die zich te pletter vervelen: "Zeg, kun jij even mijn printer komen aansluiten?", vroeg er eentje onlangs. "Dat kun je zelf. Heb je de handleiding al gelezen of in YouTube het merk en typenummer ingetikt voor handige stap-voor-stap filmpjes?" "Nee. Wat ben jij slim zeg! Dat je dat allemaal weet! Maar je komt straks dus even een uurtje helpen?" Dan kan ik mij alleen nog maar vriendelijk glimlachend omdraaien en weglopen. Om te voorkomen dat ik mijn knokkels beschadig.

Al kan ik natuurlijk - net als 'Moskou' - zeggen dat dit soort mensen per ongeluk tegen een deur zijn opgelopen. Of struikelden waarbij zij met hun oog op hun eigen uitgestoken vinger landden en het daarbij per ongeluk uitstaken en bij die actie vreemd genoeg óók een gekneusde rib opliepen en de neus braken van een collega.

'Huh? Maar kunnen mensen dan ècht niet bedenken dat zij het antwoord op een vraag vaak eenvoudig online kunnen vinden en iemand niet hoeven te storen tijdens het werk om die ander het antwoord te laten geven?' Nope.

Hoe gaat u om met vrienden die inbreken op uw kostbare tijd, alleen maar omdat zij zich te pletter vervelen?

De leider van de VS en die van Israël zijn nu geen vriendjes meer. Uiteraart weigert Bibi het gesprek aan te gaan. Mannetjes als Bibi, Baudet, Wilders, Trump en Poetin willen alleen maar populair zijn en stampvoeten als zij hun zin niet krijgen. Debateren kunnen zij niet. 

Dit soort lieden worden ook wel 'landverraders' genoemd. Maar verraad je je land wanneer je geheime informatie over de verdediging en de economie en zo verkoopt aan een buitenlandse mogendheid? Wanneer je als Vlaams politicus niet voor de Vlaamse bevolking maar voor een Chinese spionagedienst blijkt te werken, bijvoorbeeld?

Moet je er als organisatie blij mee zijn als een bekende neo-nazi als Daniël Gerritsen gillend en schuimbekkend voor jou opkomt? En samen met zijn vriendjes van het fascistische Pegida doodleuk staat te blèren op de stoep van een moskee?Gek, niet? Wat heeft domrechts toch met dictoriale - vaak zelfs 'communistische' - regimes? Waarom zijn makkelijk manipuleerbare mensen groot fan van China, Rusland, Hongarije en het Israël van Netanyahu? Vinden wappies 'de sterke alfaman' gewoon seksueel aantrekkelijk? Zou het zo eenvoudig kunnen zijn?

Gelukkig niet al te veel tijd om mij hier mee bezig te houden want ik had een half dozijn mensen te bellen en e-mailen. Om dingen te regelen, afspraken te maken, checken hoe het staat met hun mentale gezondheid en nog zo wat. O, en het voorbereiden van mijn BTW-aangifte en een uurtje of wat werken aan de administratie van een klant.

's Avonds keek ik een aflevering van 3 Body Problem, een serie gebaseerd op het boek The Three-Body Problem van Liu Cixin. Kritiek op dictatoriale regimes, over de domheid van veel mensen en over wat 'echt' is. Boeiend!

Dinsdag kwam ik op straat de buurman tegen die mijn hulp vroeg bij een printerprobleem: 'En, buurman? Printerprobleem opgelost?" "Ja, ik heb jouw raad opgevolgd en de handleiding gelezen. De printer aangesloten volgens het stappenplan in de instructie en opeens deed-ie het!"

Het is een trieste constatering maar veel volwassenen zijn als jonge kinderen en moet geleerd worden hoe zij zelf problemen kunnen oplossen. Ik constateer steeds vaker dat mensen besluiteloos zijn. Waardoor komt dat, denkt u?

Ook triest: 'verwapte' vrienden. Deze reactie kreeg ik op mijn bericht dat ik in een musical ga spelen. De verwapte vriend (door zijn jarenlange alcoholverslaving, vermoed ik. Beschadigde amygdalae ('het stemmetje in je hoofd') leidt tot het geloven in domrechtse leugens) is obsessief bezig met zijn haat voor alles wat volgens zijn Grote Leider ('Führer' in het Duits) 'links' (en dus 'slecht') is.
Onderstaand bericht heeft de vriend later zelf verwijderd nadat ik hem op zijn domheid wees of schaamde hij zich voor dronken zijn of een uurtje domrechtse filmpjes kijken op Rumble en de onzin daar voor waar aannemen. Hoe dan ook: triest.
Een andere vriend vroeg ik of het mentaal wel goed met hem ging en of hij misschien vanwege eenzaamheid en een tekort aan aandacht domme dingen schreef als reacties onder de sociale media berichten van vrienden. Dit was zijn respons:

Misschien trek ik het mij allemaal te veel aan en kan ik mij beter - zoals 'normale' mensen - druk maken om een verkeerde wissel van een coach waardoor mijn favoriete voetbalteam een wedstrijd verloor of het matige einde van een Netflix-serie of zo. Maar ik kan er niets aan doen en maak mij nu eenmaal liever druk om échte wereldproblemen. Dat anderen dat níet doen kan ik maar niet begrijpen.

Al zijn er gelukkig zichbaar steeds meer mensen die het walgelijke gedrag van zionisten afkeuren. Zoals hier en bijvoorbeeld ook hier uit blijkt. Vooral veel joden kiezen inmiddels partij voor het volk van Palestina en veroordelen de acties van het Israël van de zionist Netanyahu.

Maar misschien ligt het aan mij dus. Vandaar dat ik hulp aanvroeg bij een kliniek. Daar had ik deze dag een telefonisch intakegesprek bij. Was een fijn gesprek van een half uur en binnenkort volgt er nog een intake op locatie, eventueel gevolgd door een behandeling.

Nog even lachen om de domheid van deze wappie: 
(Het 'nieuwsbericht' vond zij op de satirische site Nieuwspaal.
Wappies geloven álles wat zij geschreven zien staan)

En vooruit, ook het nieuwste 'huilie huilie' berichtje van Baudet was weer erg komisch:
Iets met pot en ketel. Op het Fvd congres was er een kraampje waar het parfum 'Eau de Thierry' werd aangeprezen. 

Precies nul echte nieuwsmedia meldden dat de Grote Leider ('Führer' in het Duits) van veel domrechtse wappies dat luchtje zèlf op de markt bracht.

en verder met werken. Telefoon op 'stil' dus. Ook al mis ik dan de 'gezelligheid' in groepsapps: 'O, wat leuk!', 'Wat erg hè van [naam]' waarbij men ervan uitgaat dat iedereen in de groep het betreffende 'reality' tv-progamma zit te kijken en...o ja, ik zou mij niet meer druk maken om onbenulligheden. Beter is het om positieve filmpjes als deze te kijken en delen:
Het filmpje geeft ook aan waarom ik mij blijf uitspreken tegen onrecht
Op welke manieren 'strijdt' u tegen onrecht?
Of komt u pas in actie als het uzelf of een naaste betreft?

en bijvoorbeeld eindelijk eens mijn keukenkastje uit te ruimen:
Laat anderen zich maar eens druk maken om gelukszoekers die collega-racisten met de dood bedreigen:

Die avond vulde ik een vragenlijst in voor mijn komende bezoek aan een psycholoog; dit was één van mijn antwoorden:

Op en af zo lang ik mij kan herinneren. Als kind van zes leefde ik in het circus al mee met de clown die een taart in zijn gezicht kreeg en kon het niet uitstaan dat mensen hem uitlachtten. De laatste paar maanden is het weer erger geworden.

Nu begrijpt u, gewaardeerde lezer/lezerin, wellicht wat beter waarom ik zo'n [censuur] hekel heb aan die 'dappere' nepsoldaten van het IOF die staan te blaten van plezier als zij weer eens een paar ongewapende burgers uiteen hebben laten spatten. 

Gelukkig heeft de Israëlische legerleiding - nadat de beelden per ongeluk buitenlandse media hadden bereikt, vóór die tijd interesseerde het hen niet - toegezegd een onderzoek te starten naar eventuele eigen malversaties en schendingen van oorlogsrecht. Joepie. Alsof de FIFA een onderzoek start naar corruptie binnen de FIFA...'Wij van WC-Eend..."

En ja, er kwamen best wat emoties boven in dat uur lang vragen beantwoorden. Een deel ervan classificieer ik als 'negatief' en om dat nare gevoel kwijt te raken, zette ik het om in 'opruimen'. Waarmee ik weer een vierkante meter in mijn huis leeg maakte. Op een totaal van 38m² is dat best veel.

Opeens was het tien uur 's avonds en ging ik naar bed met een ontspannend luisterboek.

Woensdag werd ik grijnzend wakker met het nieuws dat de tactiek van boze boeren opeens niet meer werkt: 'Wij eisen nóg meer EU-subsidie dan de miljarden die wij momenteel ontvangen. Anders gaan wij nóg meer geweld gebruiken!' EU: 'Bekijk het maar. Wij wilden meer toeslagen uitkeren maar na jullie laatste bedreiging niet meer. Toedeledokie!'

Natuurlijk ben ik niet de enige die zich ergert aan dom gedrag en populisme. Zangeres en actrice Carice van Houten doet dat bijvoorbeeld óók.

Over acteren gesproken: hier is nog een trailer over de komende musical waarin ik meespeel:
Helaas verticaal gefilmd. Met name voor Tik Tok publiek. Dat weet nog niet dat onze ogen naast en niet boven elkaar zitten en kijkt dus filmpjes met het mobieltje in verticale stand. Waarin zij dus ook filmen. Terwijl zij met gamen het apparaat wèl horizontaal kunnen vasthouden. Dus ze kúnnen het wèl.

Hoe dan ook:
Ben erg blij met de klus! Fijn, professioneel en leuk team en eindelijk echt betaald worden voor iets dat ik leuk vind om te doen. Net iets beter dan: 'Hier heb je drie tientjes. En twee consumptiebonnen. Nee, sorry, we hebben geen budget voor reiskosten. Maar als dank omdat je helemaal naar Groningen kwam mag je nog wat koude pasta die de echte acteurs hebben overgelaten." 

Was niet veel op de interwebs deze dag. Ten faveure van dingen doen die mij even wat nuttiger leken: zoals een start maken met de voorjaarsschoonmaak
en het redigeren van een nieuwe verhalenbundel. Waarvan ik hoop dat die rond september gepubliceerd kan worden. Belde verder een vriend voor een koffieafspraak en een mevrouw die mij mogelijk aan betaald werk kan helpen voor na mijn Belgisch avontuur. 's Avonds ging ik op avontuur met een buurvrouw: samen boodschappen doen! Ook fijn: een vriend kwam langs voor een praatje en een biertje. Oké, twee.

Een lekker rustig dagje, dus.

Donderdag las ik hoofdschuddend wat 's lands meest populaire populist nu weer had uitgevreten: een collega Kamerlid met geweld bedreigd. Niet netjes. De volgende dag zei hij 'sorry' maar plaatste ook een slecht carnavalsliedje waarin zijn collega belachelijk werd gemaakt. 

Ook kwam Baudet niet opdagen ("want ik heb kickbokstraining") bij Kamervoorzitter Bosma bij wie hij persoonlijk zijn excuses moest aanbieden voor gedrag dat zó onbetamelijk is dat het voor het laatst voorkwam toen NSB'er Rost van Tonningen een collega in de Tweede Kamer fysiek bedreigde. In 1939. Iets van: "Alleen maar omdat ik een fascist ben, noemt hij mij een fascist!? Dat pik ik niet! *KLEUN!*"

Dom, kinderachtig, een belediging voor zijn ouders en ook zijn achterban komt er niet goed vanaf. Zij zijn net zo dom en kinderachtig als hun Grote Leider. Wat 'Führer' betekent in het Duits. Volgens de lafaard (fascisten nemen nooit verantwoordelijkheid voor hun acties) was de bedreiging 'een slip of the tongue'. Ja, vast. En het filmpje waarin Jesse Klaver belachelijk werd gemaakt deelde de Tjèr ook 'per ongeluk' en 'in een opwelling'. Wie dat gelooft is een dom en naar mens. Baudet wist heus wel dat zijn schaapjes massaal zouden reageren op zijn hondenfluitje.

Een volksmenner blaast op een hondenfluitje en zijn domrechtse achterban roept massaal 'WEF! WEF!' Natuurlijk kan ik dat negeren maar ik weiger mij monddood te laten maken en zal mij blijven uitspreken tegen domheid en onrecht. Dus dien hen af en toe van repliek:

Uit je hoofd, Mathilde: wat doet het WEF, waar staan de letters voor en wat is er precies zo erg aan wat het WEF doet dat elke keer als jouw Grote Leider ('Führer' in het Duits) op zijn hondenfluitje blaast, jij 'WEF! WEF!' roept? 

Domrechts staat met de mond vol tanden als je hen vraagt waaróm zij ergens tegen zijn. "Waarom ben jij tegen?" "Nou...eh...omdat...eh...het slecht is en ik tegen ben!"

Laten wij niet vergeten dat Thierry Baudet (en dus volautomatisch óók zijn schaapjes) Vladimir Poetin een geweldige vent vindt. 

De vriend bij wie ik op de koffie kwam die ochtend vroeg mij waarom ik blijf ageren. Dus ik gaf hem het standaard antwoord dat ik tegenwoordig geef: "Wat zou jij hebben gedaan in de tijd van de nazi's? Je doet het nu." Waarop hij een verse pot koffie ging zetten. En zichtbaar begon met nadenken. Dat deed mij deugd.

Nadat zijn Belgische soortgenoot Filip DeWinter werd betrapt op het aannemen van steekpenningen van het Kremlin, heeft nu de Tsjechische geheime dienst ook Baudet in het vizier:


Onlangs overleed de moeder van de vriend dus - terwijl ik hem hielp met wat digitale ongemakken oplossen - liet ik hem vertellen over de uitvaart en zo. Die verliep prettig, gelukkig en uiteraard gingen op de weg terug naar huis mijn gedachten naar de uitvaart van mijn eigen moeder. Die hier in de buurt woonde:
Met over mijn schouder een lamp die zijn moeder niet meer nodig had maar mooi zou passen in mijn nieuwe inrichting, wandelde ik rustig naar huis.

Waar ik de goudvissen verzorgde, een la leeghaalde en mijn goudvissen verzorgde. Rustig aan. Ook een vreemde taal leren geeft mij wat rust in het hoofd en zomaar opeens had ik een persoonlijk nieuw dagrecord te pakken:
Óók een nieuw record: ruim een uur lang verplicht meeluisteren naar de pianoverrichtingen van een buurman en intussen mijn hartslag laag houden. Terwijl de buurman uitsluitend dit liedje oefent. Maar helaas iets minder goed speelt dan de persoon in het filmpje. Al is er vooruitgang. Langzaam. Tergend langzaam. Maar vooruitgang. 

Zoals er wereldwijd steeds meer mensen zich uitspreken tegen de acties van zionisten. Natuurlijk is het vreselijk dat tijdens een concert van Lenny Kuhr mensen antisemitische leuzen riepen. Maar mensen uitschelden - hoewel verwerpelijk - is dat ècht erger dan doelbewust kinderen aan gort schieten?

Haar mening is dat alle Arabieren dood moeten en de mening van miljoenen anderen is dat zionisten feitelijk fascisten zijn. Terwijl Kuhr's kleinzoon gewond raakte bij het vermoorden van Palestijnse burgers en nota bene door een Arabische arts het leven werd gered.

Er is niets antisemitisch aan 'From the Riv3r to the Sea, P@lestine will be free!". Het zijn namelijk zionisten zèlf die doodleuk verklaren dat zij iedereen weg willen hebben uit 'hun' land. Dat loopt van de (Jordan)river to the (Mediterranean)Sea.

Die avond verzette ik even de zinnen. Met mijn eerste naailes in lange tijd. Erg handig om zelf je kleding te kunnen vermaken. En een vriendin geeft les in knopen aannaaien, broeken omzomen, losse torntjes vastzetten, gaten stoppen en wat dies meer zij. Hier was het in de buurt:
Tegen tienen die avond was ik thuis en besloot - terwijl ik eerder nog overwoog een bekende te zien optreden in een club in de buurt - om rustig thuis te blijven en mijn DuoLingo record nog wat aan te scherpen:
Vrijdag wilde ik uitslapen maar de buren besloten gaten te boren. Fijn geluid om mee gewekt te worden. NOT. Dan maar opstaan, koffie zetten en verder in huis aan het werk. Er moest nog best veel gebeuren. Diverse kastjes, planken en lades zijn weliswaar leeg maar wat moet ik hier allemaal mee?

Beantwoordde diverse berichten en voordat ik op de trein naar Doetinchem stapte, publiceerde ik een verhaaltje. In Doetinchem werd ik van de trein gehaald door vrienden bij wie ik mij altijd al thuis heb gevoeld. Hapje eten, koffie met een koekje toe en de volgende fase was bier en chips. Met erbij passende gesprekken. Fijn.

O, en dit is Willem:

Zaterdag had ik een bijzonder fijne dag in 's Heerenberg. Bij de ochtendkoffie pikten wij onze gesprekken van de avond ervoor weer op. Vooral gericht op 'hoe gaat het nu ècht met je?' en wat minder op de toestand in de wereld. Waar gelukkig steeds meer mensen zich druk om maken. 
Natuurlijk is het jammer dat na millennia van populisme nog steeds veel mensen zich in de luren laten leggen door volksmenners. Het is onvoorstelbaar maar er zijn nog steeds domme mensen die denken dat wie zich tegen het zionisme van Netanyahu afzet automatisch een bloedhekel aan Joden heeft. 


En wie vindt dat ongewapende burgers uiteen rijten slecht is, is volgens diezelfde domme mensen aanhanger van terreurorganisatie H@mas. Vrijwel altijd zijn mensen die pro-zionisme zijn ook zèlf racist. 

"De daders zijn Eritreese asielzoekers!" blaast een racist zijn hondenfluitje en direct zijn er collega-racisten die het bericht voor waar aannemen. En verspreiden."Ja, maar ik had het zelf iemand horen zeggen!" verdedigde Bart later zijn racistische X-bericht. 

"Ik heb het iemand horen zeggen!" maakt iets alleen maar een feit volgens hele domme mensen. Zoals Monique en andere mensen die gedweëe volger zijn van een bekende oplichter

"Ze moeten zich aanpassen!" roepen racisten graag. Gokje: passen zij zich ooit aan aan anderen? Of vinden zij bijvoorbeeld dat als zij op vakantie zijn, de lokale bevolking zich aan hen moet aanpassen?
"Mijn Grote Leider heeft de Bijbel zó goed verbeterd dat zelfs Jezus zijn boetes voor crimineel gedrag wil betalen!" Amerikaanse nepchristenen doen weer een gooi naar de titel "Meest gestoorde wappies".

Soit. Mijn vrienden en ik hadden een heerlijke dag in een prachtige omgeving.

Het was zaterdag en dus schreef en publiceerde ik een vers Engelstalig stuk proza. In de trein, onderweg terug naar huis:

Zondag was het Pasen. En nog steeds wilde Jezus niet weer waarlijk opstaan:


Ik deed dat wel. En ging verder met het herinrichten - dus veel opruimen en schoonmaken - van mijn woning. Koffiedrinken met een buurvrouw was een welkome afwisseling. Ook fijn: even een dagje niet ergeren aan de dom- en lafheid van veel mede-Nederlanders. Laf? Zeker. Niet alleen omdat racisten vrijwel uitsluitend anoniem hun vuil durven te spuiten maar ook omdat zij ècht weigeren te vechten voor hun land. 

Zoals wel vaker - verveling is een groot probleem bij wappies - stonden er weer ['een miljoen miljard!'] enkele tientallen met gele parapluutjes, van Moederhart, Poetin-fans op het Museumplein in Amsterdam zichzelf niet te begrijpen. 'Er zullen geen sprekers zijn' kondigde men nog aan. 
Maar ja, leer wappies maar eens begrijpend lezen. Zelfs wappies die hebben gestudeerd (gedoceerd zelfs!) zijn niet veilig voor 'de falbeltjesfuik'. Zoals Kees van der Pijl, antivaxxer, antisemiet en verwoed lezer van nepnieuwskrantje Gezond Verstand. Die kondigde doodleuk aan dat hij zou gaan spreken op deze 'demonstratie zonder sprekers':

Met onze (demissionaire) regering is het niet veel beter gesteld: Veel geschreeuw en weinig wol.

"Dit is heel erg en er moet wat aan gedaan worden! Maar ik heb daar 'geen tijd' voor."

In tegenstelling tot klavierkrijgers en ander dom volk had ik wèl tijd om dingen te doen. En besloot die even niet aan anderen te besteden maar aan mijzelf. Aan mijn woning met name. Vensterbanken schoonmaken, een doos vol spullen verzamelen met 'dit mag weg'. en nog zo wat. Als u het fijn vindt, mag u er het etiket 'voorjaarsschoonmaak' op plakken. Lekker muziekje erbij. The Nits en zo.

Was tegen etenstijd nog lang niet klaar maar had in elk geval een nieuwe bandnaam bedacht dankzij het opruimen: Decades of Junk.
Oplaadkabels van vroegere apparatuur, nooit meer te lezen stripboeken, schoenen die nooit meer (door mij) gedragen zullen worden, fotolijsten zonder foto's...waarom bewaart iemand dat eigenlijk?

Ook in 2019 was het voor mij normaal om - naast werk - minimaal vijf afspraken per week te hebben, zo bleek bij het vinden van mijn agenda van toen:


Terwijl anderen - naast werk en tandarts en dergelijke - zo'n vijf afspraken per jaar hebben, heb ik er al jaren minimaal vijf per week. Hoeveel afspraken heeft u zoal per jaar of per week?

Na het eten ging ik nog even door met schoonmaken en opruimen want ik had de smaak te pakken. Ook best trots op mijzelf dat ik de onzin van dom volk dat het rechtspopulistisch geneuzel van X-accounts als Radio Genoa en Voice of Europe klakkeloos kopieert, een dag lang nagenoeg volledig wist te negeren. Al mocht ik best wappies als Kees even uitlachen, vond ik. "Kijk eens hoeveel leden van Het Volk bij de grote demo waren vandaag!?" Uitsluitend een handvol collega-wappies geloofde deze leugen van Kees. Kees deelde een heel oud filmpje. In werkelijkheid stonden er enkele tientallen sneue types met Russische vlaggen te zwaaien.


Een andere bron van nepnieuws is het Pools/Russische Visgrád 24:

Met vele tientallen keren meer volgers dan kanalen als de BBC, zijn nepnieuwskanalen nu het nieuwe 'MSM', de 'mainstream media.' Als een wappie u zegt om mainstream media niet te vertrouwen, is dat één van de weinige gelegenheden dat u de wappie kunt vertrouwen.

Wie - net als Geert Wilders en Thierry Baudet - dit soort kanalen als 'nieuwsbron' accepteert, ontvangt daarmee zijn of haar bevelen rechtstreeks van het Kremlin.

'Het Volk' is gek op dictators als Poetin en Netanyahu. Erg vreemd dat 'echte christenen' achter deze mannen staan. Zij staan namelijk óók achter Thierry Baudet. Die vindt dit van christenen en hun religie:

Wie wèl nadenken zijn echte Joden en Israeli's. Zoals in dit voorbeeld. En ook in dit. En ook de Paus roept Bibi op om te stoppen met zijn slachtpartij. Inmiddels ligt een volgend gewapend conflict om de hoek: Rusland versus Israël. En dus tegen de Britten en Amerikanen. Die worden gesteund door onder andere Nederland. Welke zijde kiezen wappies, denkt u? En waarom loopt Geert Wilders sinds een paar weken niet meer trots met zijn Russische vriendschapsspeld op te paraderen?


"Voor wie schrijf jij eigenlijk?", vraagt men mij wel eens. Dit blog begon als online dagboek, op advies van een psycholoog, en werd een hobby. Die een tikkeltje uit de hand liep. Met de blogstukjes op mijn Engelstalige blog erbij en de stukjes die ik (vooralsnog) niet publiceer - zoals (delen van) toekomstige boeken - zit ik op zo'n 12.000 woorden per week. Ofwel een volledige roman in een week of vijf. Is dat veel?

Ben benieuwd of een paar van mijn lezers deze vraag beantwoorden:
Boven: recente bezoekersdata van mijn Engelstalige blog; daaronder die van mijn Nederlandstalige.
Ruim 7000 XP in DuoLingo is dat best wel, vind ik. In elk geval voldoende om de eerste plaats te verdienen in mijn divisie.

In de serie Onbekende Helden: Frank Shuman 

Sivert Høyem is met My Thieving Heart (live at Acropolis. Met Marie Munroe) de muziek van deze week: 


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Joe Lieberman en Daniel Kahneman