Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 29, 2020

Moeten burgemeesters, journalisten, politici en politieagenten onpartijdig zijn?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=========================================
Burgemeesters, journalisten en politieagenten moeten gewoon hun werk doen en moeten hun persoonlijke mening buiten het debat houden!

Bent u het eens met die stelling?

Zo ja, hoe ziet u dat in de praktijk?

Dat deze groep mensen (...) 'vergeet' mens te zijn wanneer zijn hun taak uitoefenen? 

Een burgemeester kan dus niet openlijk homoseksueel zijn omdat hij of zij dan het debat over homoseksualiteit beïnvloedt? Mag zich om diezelfde reden dus ook niet uitlaten tegen racisme omdat hij of zij dan racisten onheus bejegend? Mag niet twitteren 'Hoera, doelpunt voor Feyenoord!' omdat dat beledigend is voor Ajax-fans?

Mag een politie-agente geen hoofddoek dragen wanneer zij haar geloof wil uitdragen? 


Hoe zit dat dan met de agenten die openlijk lid zijn van het 'Joods politie-netwerk'? 

Agenten die openlijk opkomen voor homorechten?
Dan zouden agenten die (wellicht vanuit een geloofsovertuiging) juist tégen homorechten zijn dat dus ook mogen uitdragen?

Of agenten die verkleed als Zwarte Piet (klik) cadeautjes uitdelen aan kinderen van collega's? 

De politie moet neutraliteit (klik) uitstralen. Oké. Lijkt mij lastig uitvoerbaar want door het uniform van een ME'er te dragen laat een agent zien zich op te stellen tegen mensen die vinden dat zij stenen mogen gooien wanneer hun argumenten op zijn. Bijvoorbeeld.

Is het echt zo dat een wetsdienaar zijn of haar functie niet kan vervullen wanneer hij of zij laat zien een bepaalde religie aan te hangen? Kunt u dan even uitleggen waarom een agent met een kruisje om zijn nek geen inbrekers zou kunnen aanhouden?

Zijn er misschien uitzonderingen (klik) op de regel dat de politie 'altijd' neutraal moet zijn? Zo ja, wat zijn die uitzonderingen en wie bepaalt dat?

Hoe zit dat eigenlijk met de mensen die ons land leiden? Moeten zij onpartijdig zijn 'omdat mensen die niet neutraal zijn nooit kunnen beweren dat iedereen gelijkwaardig is?'


Mag een journalist echt niet in een artikel schrijven dat Hitler geen aardige man was voor een groot deel van de wereldbevolking? Mag een journalist niet negatief schrijven over complotdenkers, drugsgebruikers op houseparty's of holocaust-ontkenners? Maar ook niet positief  want hij of zij moet immers 'neutraal' zijn?

Kortom: is het mogelijk om je altijd neutraal op te stellen in een debat? Als wij zelf zelden neutraal zijn, kunnen wij dat dan wel van anderen verwachten?