Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 28, 2010

Goed bezig

Dank voor de tips die ik mocht ontvangen naar aanleiding van de publicatie van m'n vernieuwde website. Daarom bij deze de aangepaste versie met meer foto's, een extra filmpje (zet de luidsprekers maar aan!) en nog zo wat. Ook lijkt het menu nu wat beter te werken...

Het nieuwe belastingplan is er door! Eerlijk gezegd moet ik mij er nog in verdiepen maar wat ik wel weet is dat de verhoging van het BTW-tarief voor de kunsten per 1 januari 2011 niet doorgaat. Dat wordt september...:-(

Gek genoeg zijn de BTW-tarieven voor loodgieters en timmerlieden verlaagd "want dat is goed voor de economie". Waarom het verhogen van het BTW-tarief voor kunst en cultuur dan ook goed is voor de economie vind ik dan een raadsel.

Volgens onze geweldige rekenmeester, Mark Rutte, is prijsverhoging goed want dat betekent dat de theaters meer geld krijgen en dus de overheid ook.

Onzin. Rutte kan niet rekenen. In de eerste plaats zien die theaters niets terug van de prijsverhoging want de extra BTW gaat rechstreeks naar de Staat. In de tweede plaats zal de exorbitante prijsstijging betekenen dat minder mensen naar het theater gaan en dus minder mensen gebruik zullen maken van de horeca in en om het theater. Als je alles en alles doorrekent zul je zien dat een en ander juist zal leiden tot minder btw-opbrengsten voor de overheid.

Maar ja, VVD'ers blijken vaak problemen te hebben met logisch nadenken.
Denk maar aan het zinnetje:"Als je mensen hun uitkering afneemt gaan ze vanzelf wel werken."

Gek genoeg vallen zij doorgaans van hun geloof op hetzelfde moment dat hun ontslagbrief op de deurmat valt.

Zo blijken veel VVD-, CDA- en PVV-stemmers opvallend vaak voorstanders van dwangarbeid:

Werklozen verplicht "vrijwilligerswerk" laten doen. De gemeenten mogen beslissen wat "maatschappelijk verantwoord" vrijwilligerswerk is. Zie hiervoor ook mijn correspondentie met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:


Er was ooit een proefproject waarbij werklozen te werk werden gesteld met behoud van uitkering.

Een journalist kwam erachter dat velen van hen kwamen te werken op het tuinbouwbedrijf van de broer van de betrokken wethouder. Handig. Want Polen kosten toch al gauw zo'n 3.50 per uur en dwangarbeiders zijn gratis...

De hoofdstedelijke VVD wil bijstandstrekkers verplicht sneeuw laten ruimen.

Handig want dan kunnen de uitkeringen nog verder omlaag.
Huh? Hoezo dat dan!?

Welnu: Er is dan namelijk sprake van concurrentievervalsing en volgens de wet mogen bijstandstrekkers niet als vrijwilligers werk doen waar anderen voor betaald krijgen. Anderzijds worden zij óók gekort indien zij dit aangeboden "vrijwilligerswerk" weigeren.

En hoe kun je het nog vrijwilligerswerk noemen indien het verplicht is?

Ja, de VVD is weer goed bezig!

Deel dit bericht