Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 01, 2013

Koninginnedag


Maandag bezochten wij het lokale tuincentrum en kochten een paar plantjes en een paar vissen voor in de tuinvijver. Gisteren was de (voorlopig) allerlaatste Koninginnedag voordat wij de komende jaren Koningsdag zullen vieren. Met een beetje geluk zaten mijn vriendin en ik op een boot vanaf waar wij onze nieuwe koning met zijn koningin konden toezwaaien tijdens de zogeheten Koningsvaart. Wij deelden de boot met ondermeer de Aardigste Amsterdammer van het Jaar en een werkloze clown. Erg gezellig!

Eerder die ochtend liepen wij langs de diverse kleedjes in het centrum van Amsterdam en verwonderden wij ons over wat mensen zoal te koop aanbieden.

Onze buit bestond uit een CD van Tom Waits, een wit pak van ontwerper Han Ubbink en een zilverkleurig gilet. Mijn zoon vermaakte zich in de Koninginnenacht en op Koninginnedag met vrienden en mijn dochters zaten op een kleedje vlakbij het Rembrandtplein en ook zij hebben zich vermaakt.

Hieronder een foto-impressie van 'onze' Koninginnedag (Voor het beste resultaat even op een foto klikken; daar wordt-ie groter van!):
In de Jordaan:
Op 't IJ:


En als cadeautje een paar foto's die mijn vriendin nam: