Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 21, 2010

Drugs-gebruikers

Gisteren sprak ik diverse mensen, waaronder een twee-tal collega cursisten. Ondermeer over een mogelijk bij-baantje als interviewer namens een lokale TV-omroep en ook over de vrijmetselarij.

Die zou verantwoordelijk zijn voor de moord op Kennedy én stiekem een geheime wereld-regering vormen. Ongetwijfeld wordt er wat gekonkeld in de hogere regionen van de organisatie zoals er ongetwijfeld duistere zaakjes worden besproken in de top van AHOLD, Shell, Unilever en AKZO Nobel. Bijvoorbeeld.

Wel erg grappig om te zien hoeveel mensen de data in de boeken van Dan Brown voor feiten aanzien. De meesten beseffen niet eens dat feiten doorgaans niet meer zijn dan aannames waarvan wij hebben afgesproken dat die "waar" zijn.

Erg grappig ook dat Mark Rutte zegt dat Job Cohen maar van alles zegt en doet om toch maar vooral premier te kunnen worden. Zelf is hij natuurlijk uiterst standvastig en idealistisch. Waar zijn partij voor staat en met die stellingen het land helpen vindt hij belangrijker dan premier worden...NOT!

Vandaag maakte het demissionair kabinet bekend hoe men het land in de afgrond wil storten.

Ook dit (demissionair) kabinet zegt dat het fors wil bezuinigen. Dat hebben we vaker gehoord en daar is nooit ook maar iets van terecht gekomen. Zo zei Balkenende ooit dat hij maar liefst 13,1 miljard wilde bezuinigen. In de praktijk werd dat minder dan 5 miljard.

Ook nu weer hebben de bewindslieden onderling al besloten dat sommige plannen alleen maar plannen blijven. Zo zullen de kosten van het ambtenaren-apparaat eerder stijgen dan dalen. Terwijl de overheid juist zegt dat niet alleen de burger maar juist de overheid moet bezuinigen.

In de praktijk zal alleen de burger de broekriem moeten aantrekken want alleen de plannen die U en mij raken zullen worden uitgevoerd. Al zou het zo maar kunnen dat er ditmaal écht zal worden bezuinigd op Defensie en op ambtenaren. Maar reken er maar niet op want ook in voorgande jaren werden bezuinigingen op die gebieden aangekondigd terwijl in de praktijk de kosten voor het ambtenaren-apparaat én die van Defensie alleen maar stegen.

Ik bedoel maar: de 68 generaals die ons leger telt hebben een gezamenlijk inkomen van 11 miljoen per jaar. Denkt U echt dat zij loon gaan inleveren? Hooguit zal men de jongens en meiden in Afghanistan een doosje kogels minder meegeven. Maar nu wordt ik cynisch...

Misschien wil de overheid de burger "pakken" vanwege diens enorme schuldenlast. Alleen al huizen-"bezitters" (meestal heeft de bank het huis in handen en niet de bewoner) hebben samen een (hypotheek)schuld van zo'n 540 miljard euro. Dat is een hoop geld en ruim voldoende om de volledige Nederlandse staatsschuld (338 miljard) te dekken.

Eén van die briljante plannen is natuurlijk om de bijdrage in de kosten voor kinderopvang te verlagen. Op die manier wordt het voor veel mensen weer lonend om de bijstand in te gaan. Reken maar mee: Stel je verdient 1400 netto per maand en de kinderopvang kost je 400. Dan hou je 1000 over. Met de nieuwe plannen gaat de kinderopvang 600 per maand kosten. Opeens houd je nog maar 800 per maand over en zit je dus op bijstands-niveau terwijl je fulltime-werkt. Dit geweldige plan levert een hoop nieuwe banen op.

Ondermeer bij het DWI dat alle nieuwe bijstand-aanvragen moet afhandelen. Maar ook bij het UWV dat al die werknemers uit de kinderopvang van een WW-uitkering moet voorzien. Per drie werklozen is er gemiddeld één persoon bij het DWI of UWV aan het werk. Werkloosheid is dus goed voor de werkgelegenheid. Dan zijn er ook nog al die banen die vrijkomen van al die moeders die stoppen met werken.

Die kunnen in elk geval niet worden opgevuld door Roma want die worden straks massaal door het CDA de grens over gezet "want dat gebeurt nu eenmaal met criminelen".

Ik vraag mij overigens wel eens af welke groep als volgende de grens wordt overgezet. Ik hoop werkloze jonge Urkers want die vormen een enorme belasting op de Nederlandse maatschappij. Zo vroeg ik vandaag via Twitter aan Mirjam Sterk waar zij vind dat criminele jonger Urkers heen gestuurd moeten worden. Zo zijn het stuk voor stuk uitkerings-trekkers, agressievelingen en drugs-gebruikers.

De link van vandaag verwijst naar een bijzondere gadget; een telefoon waarmee je uitsluitend kunt bellen en gebeld worden. Bijzonder hip en uiterst modern.

Deel dit stukje