Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 31, 2023

Waarom zijn mensen dom?

Wat mij opvalt aan domme mensen? Het zijn er zo veel. Niet alleen mensen die klakkeloos alles aannemen van populisten en het altijd met hen eens zijn, ook al zegt de populist iets dat haaks staat op wat hij enkele minuten eerder beweerde. U kent wellicht het voorbeeld van Thierry Baudet: hij was én voor én tegen mondkapjes, vóór en tegen debateren, vóór en tegen als politicus het WEF bezoeken, vóór en tegen 'doxen', et cetera.
================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

====================
Natuurlijk, iets niet weten is vrij normaal. Dat heeft iemand dan niet geleerd. Soms uit desinteresse of het onderwerp werd gewoon niet behandeld op school. Onwetendheid is niet hetzelfde als dom zijn en heeft ook niet echt met hoogte van het IQ te maken. Al hebben domme mensen vaak geen erg hoog IQ. Maar soms ook wel. Ook mensen met een IQ van 140 kunnen dom zijn. Zij kunnen misschien heel goed puzzelen en een van de beste zijn in hun vakgebied qua werk maar domme mensen kunnen bijvoorbeeld niet verklaren hoe het komt dat 'zij' al decennialang bezig zijn om de mensheid uit te roeien maar het aantal mensen in diezelfde tijd explosief is gestegen. 

Deze categorie mensen weet vaak niet wat de definitie van 'een mening' is of wat 'goed onderbouwde argumenten' zijn.
Voor de duidelijkheid: 'Die persoon is een [scheldwoord] en dat is zo want dat vind ik', is geen 'goed met argumenten onderbouwde mening'

Goed, wij weten inmiddels dat mensen die geloven in 'alternatieve feiten' vaak niet alleen 'rechts' zijn maar ook dom. Er zijn nog meer soorten domme mensen. Mensen die ingaan op uitdagingen via sociale media als Tik Tok bijvoorbeeld: zoveel mogelijk zout in één keer doorslikken zonder over te geven, een spijker in een stopcontact steken, vaatwastabletten slikken...u kent de voorbeelden. Prima dat zij dat doen natuurlijk want dode mensen planten zich niet voort. 

Hier wat voorbeelden van mensen die - terecht - een Darwin Award wonnen: