Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 07, 2011

Onbekende helden

Vandaag matras omgedraaid, lakens gewassen, keuken en toilet schoongemaakt en kennisgemaakt met een nieuwe opdrachtgever voor entertainment- en acteeropdrachten. Ook wat administratieve werkzaamheden verricht en daar ga ik morgen mee verder. Ook wil ik morgen m'n huisje in orde maken voor de komst van twee jonge meiden dit weekend...

Als morgen dit land zou worden overgenomen door een stelletje rechts-extremistische randdebielen die voortaan de touwtjes in handen zouden hebben en aan politie-agenten zouden vragen om Joden te vinden en op transport te zetten, zouden onze agenten dan klakkeloos meewerken? Het onthutsende antwoord luidt "Ja". Precies dát is er namelijk zo'n 70 jaar geleden gebeurd en als er iets is dat de geschiedenis ons heeft geleerd dan is het wel dat wij nog nooit iets hebben geleerd van de geschiedenis.

Dus als er morgen een man of vrouw aan de macht is die van de politie vraagt om alle Moslims op te pakken dan zal dat zeer waarschijnlijk gewoon gebeuren. Vooral onder de noemer: 'Je kan mij niets kwalijk nemen want ik doe gewoon mijn werk.' Al eeuwen wordt het welbekende "Befehl ist Befehl" te vaak als excuus gebruikt.

Zo'n 70 jaar geleden was er welgeteld één politieman die durfde op te staan tegen de bezetter en die uit principiële overtuiging weigerde mee te werken aan de deportatie van Joden. Alleen al daarom is vandaag politie-luitenant Jan van den Oever de volgende persoon in mijn irreguliere serie over onbekende helden.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Leon Botha