Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 13, 2017

Persoonlijk

Men vraagt mij wel eens waarom ik soms (...) zo fel ben wanneer het onderwerp 'politiek' is. En waarom ik tegen democratie ben? Welnu: ik ben helemaal niet tegen democratie maar ben wel tegen de manier waarop men tegenwoordig lijkt te vinden dat democratie moet worden uitgevoerd: de meerderheid moet beslissen en de meerderheid heeft altijd gelijk!

Ik ben tegen dat principe omdat ik tot verschillende minderheden behoor. Omdat met 'de meeste mannen' rekening wordt gehouden moet ik op mijn tenen staan bij openbare plasgelegenheden.

Omzet de meeste mensen PVDA en VVD stemden mag ik het geld niet houden wanneer ik vanuit een bijstandssituatie iets verkoop via Marktplaats.

Omdat mijn moeder in een moslimland is geboren zijn er duizenden 'echte Nederlanders' die mij vanzelf een crimineel of op z'n minst onbetrouwbaar vinden.

Kortom: ik voldoe niet aan 'de norm'. Wat ook lastig is natuurlijk want die verandert voortdurend.

En u? Voldoet u netjes aan de norm? Bent u keurig lid van 'de meerderheid'? Kunt u een definitie geven van 'de meerderheid'? Ik lees uw antwoord graag in het commentaarvenster onder dit blogstukje.

=============================


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/