Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 29, 2017

Zijn vrijwilligers goed voor de economie?

8 Miljoen Nederlanders doen een uur per week vrijwilligerswerk

Dat gaat dus om ruim 200.000 voltijdsbanen of een half miljoen deeltijdsbanen. Als bedrijven, overheid en instellingen zouden stoppen met mensen gratis te laten werken zou er betaald werk zijn voor ruim een derde van het huidige aantal werklozen. Bijkomend voordeel: mensen die geld ontvangen voor hun arbeid stoppen dat geld in de economie. Dat geld is dus zeker niet verloren maar gaat naar lokale horeca, kleine winkeliers, internet-ondernemingen, et cetera.

VVD en PvdA willen toch zo graag dat de economie wordt gestimuleerd? Welnu: het enige dat men hoeft te doen is bedrijven dwingen mensen te betalen voor arbeid. En dan met name het minimum loon uit te laten  betalen.  Over het aantal bedrijven dat studenten 'gratis werkervaring' laat opdoen onder het mom van 'stage' zijn geen cijfers te vinden. Maar het loopt in de tienduizenden banen die gratis worden ingevuld. Vaak voor weinig meer dan een reiskostenvergoeding.

Langdurig werklozen mogen 'gratis' werkervaring opdoen. Met als gevolg dat betaalde krachten worden ontslagen. Vraagje: hoeveel geld geven mensen uit die 'mogen' werken in ruil voor behoud van uitkering? Meer of minder dan mensen die ten minste het minimumloon ontvangen?Met het afschaffen van 'gratis stageplaatsen' en die te laten vervullen door fatsoenlijk betaalde krachten zou Nederland als enige land ter wereld een werkloosheidspercentage kunnen bereiken van precies nul.

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/