Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 04, 2012

Mooi idee toch?

Vandaag op pad geweest met m'n moeder (naar het ziekenhuis) en langs diverse winkels geweest voor een kostuum om aanstaande zondag te dragen. Verder kasten gekregen om m'n zolder wat netter te maken en nog zo wat dingetjes gedaan. Straks een afscheidsetentje voor een vriendin die gaat emigreren.

Vandaag is het 4 oktober. Dat betekent dat het niet alleen dierendag is maar ook de verjaardag van m'n oudste dochter. Vandaag 12 jaar geleden is zij geboren. In het kader daarvan hier een paar redelijk recente foto's waar zij opstaat. De meeste ervan zijn genomen op onze vakantie in Frankrijk, afgelopen zomer.

Naar het schijnt een lekkere vakantie, niet? :-)

Naar het schijnt zijn ziekenhuizen in Nederland zo'n 40 procent van alle kosten kwijt aan overhead. Aan zaken dus die niet direct te maken hebben met het verzorgen van patiënten. 40 Procent is dus voor onderhoud van het pand, water, electra en verlichting en kopieerkosten en dergelijke. Als je't mij vraagt is dat nogal veel: bijna de helft van de uitgaven heeft dus niets met gezondheidszorg te maken.

Als de kosten van de buraucratie worden teruggedrongen kan de premie die de burger betaalt met zeker 200 euro per jaar worden verlaagd. En vele Nederlanders hebben schulden terwijl anderen miljonair zijn. Of zelfs miljardair. Als al die superrijken een paar procent van hun inkomsten wilden delen zou dan iedereen schuldenvrij zijn? Mooi idee toch?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Herbert Lom