Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 05, 2017

Zijn alleen sommige vluchtelingen welkom? Waarom?

Uiteraard had Nederland de één miljoen Belgen (klik) die aan het begin van de Eerste Wereldoorlog voor onze grenzen stonden moeten weigeren. En natuurlijk waren Joden die indertijd vluchtten voor Hitler en diens trawanten niet welkom in Nederland. Want alleen maar vluchtelingen die nuttig zijn voor onze economie moeten wij toelaten! Wat heb je als land aan vluchtelingen die meer kosten dan opleveren? Die hebben vast de ellende waar zij in verkeren aan zichzelf te danken. Eigen schuld dus! Engeland heeft dus volkomen ten onrechte onderdak geboden aan duizenden Engelandvaarders (klik). Die Nederlandse vluchtelingen hadden het over zichzelf afgeroepen dat de Duitsers hen dood wilden hebben. Tja, moet je maar niet joods zijn of in het verzet zitten. Eigen schuld, hoor!

Dat mensen die een oorlog ontvluchten in ons gezellige en ontzettend tolerante Nederland willen verblijven is tot daar aan toe. Maar illegaal? Dát kan natuurlijk al helemáál niet! Het was dan ook volkomen terecht dat keurige Nederlanders de Duitsers vertelden dat de buren illegale joden verborgen hielden.

De overheid wil niet dat mensen illegaal in een land verblijven? Geef ze de status van 'legaal'! Vanaf dat moment hebben zij dezelfde plichten als de mensen die er al wonen. Of zou de overheid stiekem niets willen doen tegen illegaliteit en is men tegen het heffen van belasting op de inkomens van mensen die illegaal in een land verblijven?

Misschien kunnen vluchtelingen terecht bij de (kinderen van) Nederlanders die indertijd op de vlucht voor het Nazi-regime liefdevol werden opgevangen door Engelse gezinnen? Maar misschien zijn die mensen hypocriet en vinden zij dat hun ouders wél maar anderen mensen géén recht hebben op humanitaire opvang.

Veel Nederlanders vinden dat buitenlanders niet welkom zijn. Behalve buitenlanders die scoren voor hun favoriete voetbalclub:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/