Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 05, 2022

Krijgen neo-nazi's vrij spel?

Boeren hebben niets met neo-nazi's te maken. Anti-vaxxers hebben niets met neo-nazi's te maken. Mensen die stemmen op PVV, FvD, JA21 of BBB hebben niets met neo-nazi's te maken. Mensen die tegen de EU, tegen de overheid, tegen de Illuminati, tegen de Cabal, tegen Vrijmetselarij, tegen het Koningshuis, tegen Antifa, tegen links, tegen buitenlanders, tegen moslims, tegen asielzoekers, tegen kinderlokkers, tegen wetsovertreders, tegen vluchtelingen en tegen regels zijn hebben niets met neo-nazi's te maken.

Het is gewoon puur toeval dat vaak wanneer Het Volk ergens tegen protesteert er ook een afvaardiging van de NVU te vinden is. De leider van de Nederlandse Volksunie, Constant Kusters (klik), wordt zelfs door de PVV 'een neo-nazi' genoemd.

Je kunt je afvragen waarom:
Of niet, natuurlijk. Desgevraagd zei hij tegen Hitler en de nazi's te zijn. 'Ik vind alleen dat de NSDAP goede ideeën had en zou ze graag in Nederland uitgevoerd zien worden.' Oké. Helder.

O ja: voor de mensen die graag nablaten: 'Hitler was een socialist dus socialisme is slecht!'
'Hitler was een socialist want dat zei hij zelf!' 
'Dus als jij zegt dat jij twee meter lang bent, dan is dat zo?'

Nog niet zo lang geleden vond zelfs Het Volk de ideeën van Custers verwerpelijk. In het openbaar dan. Achter gesloten gordijnen (dan zie je niet hoe je Joodse buren worden afgevoerd en kun je gerust zeggen 'Wir haben es nicht gewußt.') zijn racisten opeens heel dapper. Ook anoniem online durven zij toe te geven racist te zijn.  

Inmiddels is het weer bijzonder normaal om te roepen dat alles de schuld is van ' de buitenlanders'. Waarmee racisten buitenlanders met een donkere huidskleur (vaak moslims) bedoelen want buitenlanders uit bijvoorbeeld Zweden of Frankrijk zijn welkom. Als zij blank zijn, tenminste. Tegenwoordig worden racisten terecht geweerd van sociale media. Racisme is namelijk verboden. Staat zelfs in de Grondwet.

Groepen als de NVU trekken vooral eenzame jongeren aan als aanhangers. Maar je vindt er ook eenzame ouderen. Blijkbaar zijn eenzame mensen vaker ontevreden dan mensen die minder moeite hebben zich te vermaken.

Zo lang er dus jongeren en ouderen zijn, blijft georganiseerd racisme bestaan. Ook zal brandstichting door mensen die trots - maar uiteraard anoniem - een nazi-vlag ophangen, zoals laatst bij Stroe (klik), nog wel vaker blijven voorkomen. 

Zeker nu Marc van den Oever van Farmers Defence Force (zo'n gezellige club die opkomt voor de Nederlandse taal en waarden. En zich daarom een buitenlandse naam heeft gegeven. Logisch, want domheid en hypocrisie zijn typisch Nederlandse waarden.) heeft opgeroepen tot 'de hardste acties ooit!'. 

Op zich moet ik Het Volk gelijk geven: wij leven niet meer in een rechtsstaat. Want in een rechtstaat worden mensen die oproepen tot geweld en geweldplegers 'keihard aangepakt!'

Nog even voor mensen die willen protesteren maar niet zeker weten of zij dat écht zelf willen of zich alleen maar hebben laten opzwepen door volksmenners:


========================


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels