Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 20, 2012

Afgestemd


Vandaag thuis gebleven en lopen opruimen en schoonmaken. Zelfs de trekkoordjes van de verlichting en ventilatie in de badkamer werden onderhanden genomen! De voornaamste reden van mijn thuisblijven was ziek zijn.

Verkouden zijn ontneemt je toch wel enige levensvreugd. Bovendien miste ik een bijeenkomst afgelopen maandag en gisteren en zal ik ook op een vergadering vanavond verstek moeten laten gaan. Ja, naast mijn werk als entertainer en acteur ben ik ook vrijwilliger voor diverse organisaties.

Omdat ik als ZZP'er (nog) niet voldoende verdien om van rond te komen en niet afhankelijk wil zijn van de uitkeringsinstantie DWI voor een aanvulling tot bijstandsniveau ben ik op zoek naar part-time werk in loondienst.

Bij die zoektocht kwam ik op een vacature waaruit blijkt dat een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de opslag en verwerking van gegevens van tienduizenden patiënten in de zorg iemand zoekt met ervaring in Frontpage...

Frontpage is een programma van Microsoft waarmee eenvoudig een webpagina is te maken en te onderhouden. Niet bepaald het toppunt waar het gaat om veiligheid.

Nu vraag ik mij af: zouden ziekenhuizen en de overheid weten dat zij in zee gaan met zo'n bedrijf waar het gaat om het Elektronisch Patiëntendossier, ofwel EPD?

Natuurlijk handig dat de eerste de beste leek met de software van ChipSoft overweg kan maar het zou fijn zijn indien het voor kwaadwillenden iets minder makkelijk was om mijn gegevens in te zien. Erg dubbel dus eigenlijk.

Ook zo dubbel: wij willen niet dat bedrijven ons online surfgedrag registreren maar wij willen wèl reclame die op onze behoefte is afgestemd.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Kitty Janssen