Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 20, 2017

Manipulatie

Ik weet hoe ik mensen kan manipuleren en heb een hekel aan manipulatie.

Daarom hou ik in het openbaar het liefst mijn mond dicht. Bang dat ik - al dan niet bewust - mensen manipuleer en een hekel krijg aan mijzelf.

Politici en marketeers maken graag gebruik van hun kennis om mensen te manipuleren. Wij geloven dat hun plan, hun product, hun dienst, het allerbeste is dat er te krijgen is. Want zo werkt dat.

Niet bij u, natuurlijk want u bent niet te manipuleren.

Als de directeur van het IND (de Immigratie- en Naturalisatie Dienst) u vertelt dat elke vluchteling drie nareizigers met zich mee naar Nederland haalt dan doet u uiteraard onderzoek naar die bewering. Want wanneer een autoriteit iets zegt is dat niet automatisch waar. Toch? Nee, u trapt er niet in!

Trucjes als het aantrekken van een doktersjas, de boodschap laten vertellen door een Bekende Nederlander, het idee verpakken in een schattig uiterlijk...

'Als ik niet zo schattig was,
zou je dan nog steeds doen wat ik van je vraag?'

Veel anderen helaas wel. Die nemen zo'n uitspraak klakkeloos over. Zeker wanneer de buurman én hun favoriete nieuwsblad dat ook doen.

Jammer. Een beetje doorvragen leerde namelijk dat de cijfers van de IND zwaar zijn overdreven. Hier leest u over het hoe en wat (o, en conclusies trekken met de bewering 'Ik heb geen tijd om het onderzoek te lezen' is domweg tijdverspilling. Vind ik.)

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/drie-nareizigers-per-asielzoeker-met-status-onzin-de-ind-goochelt-met-cijfers~a4489528/

==================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/