Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 26, 2015

Gewapende mannen op elke straathoek

Een terrorist is altijd moslim

De man die onlangs een aanslag wilde plegen in de Thalys is een moslim 'en dús een moslimterrorist'. Was hij echter een christelijke Noor geweest dan had de media hem 'een doorgeslagen idioot' genoemd. Ongeacht wat uw mening hierover is: denkt u écht dat er slachtoffers zijn voor wie het uitmaakt hoe de dader van hun laffe brute moord wordt genoemd? En toch lijkt het uit te maken. Vier mannen namen het recht in eigen hand en overmeesterden de dakloze man op de trein. De Franse president Hollande verleende hen de hoogste onderscheiding die het land kent en geeft daarmee het signaal af dat iedereen maar het recht in eigen hand moet nemen. Feitelijk pleit hij dus voor een einde aan de rechtstaat. Natuurlijk is er ook meteen weer de roep om meer gewapende mensen in uniform 'want dan hebben terroristen geen kans meer!' Dan heb ik dé oplossing: geef elke burger een uniform en een wapen in handen, dan zijn er vanzelf geen terroristen meer maar is voortaan iedereen politie-agent. En zoals iedereen weet zijn alle politie agenten goudeerlijke toffe mensen die nooit een ander bewust kwaad zouden doen. 

Maar wellicht is het voldoende om 'zelfverdediging' als verplicht vak op middelbare scholen in te voeren.

Pencak Silat

Mensen vragen wel eens wel eens of ik wel eens wordt lastig gevallen in de clubs waar ik werkte. Dat kwam wel eens voor maar dan zeg ik:  'Zal ik jou in elkaar slaan waar je vrienden bij zijn of zullen wij samen een biertje drinken?' Allemaal herinneren zij zich wel Mr. Miyagi, dat kleine Japanse zwak uitziende mannetje uit de filmserie Karate Kid die grote stoere jongens volledig in elkaar mept. Dan is de keuze snel gemaakt. Mochten zij tòch willen vechten dan ken ik nog wel een paar trucjes uit de tijd dat ik pencak silat beoefende (filmpje)


Bieden wapens veiligheid?

Sommigen willen meer veiligheid door meer zwaar bewapende militairen door onze straten te laten lopen. Is het een goed idee om duizenden jonge alfa mannetjes van rond de 20 dus vol met testosteron en bravissimo een geladen semi automatisch geweer in handen te geven en dan maar gewoon te hopen dat dat goed gaat? Ik denk van niet. 

Geweld werkt niet tegen geweld

Bovendien: mensen die denken dat het op elke straat neerzetten van een gewapende man moet voorkomen dat wij op een dag leven in een land waarin het normaal is dat op elke straathoek een man met een wapen staat zijn niet goed snik. Althans, dat is mijn mening. Sommigen zien blijkbaar visioenen waarin zij dat straatbeeld ervaren. Wat vindt u: wel of geen gewapende mannen op straat?

Hier een liedje over visioenen. Ultravox met 'Visions in Blue'